Així es presenta març per al Projecte FER

Març és el mes de les Falles, de l’arribada de la primavera i, durant este 2016, dels Campionats d’Espanya. Un autèntic allau de certàmens nacionals van a disputar-se durant les properes quatre setmanes. Tant en l’esport paralímpic com en el paralímpic. En el cas de l’atletisme, el Nacional de pista coberta, previsto per al cap de setmana del 5 i 6, exercirà d’assaig general previ al Campionat del Món, la celebració del qual està prevista entre el 18 i el 20 en la ciutat nord-americana de Portland. Ja participen en una o en les dos proves, tant l’event domèstic com el forani representen sengles oportunitats per a abastar les somniades mínimes olímpiques. El Projecte FER desplaçarà un ample contingent d’esportistes a la capital d’Espanya. Hi haurà presències ilustres (principalment, la de Pablo Torrijos, qui seguix a la cacera dels desitjats 16,85m), però també absències sonades a causa de raons físiques. La més rellevant, la d’Eusebio Cáceres en salt de llargada.

Encara en atletisme, el cap de setmana del 19 i 20 de març acollirà el Campionat d’Espanya junior, competició en la qual prendran part, entre altres, Nuria Garcia Arcos o Eugenio Teodoro, i que se celebra en Sabadell. Esta ciutat catalana també serà la seu del Nacional de natació paralímpica per Comunitats Autónomes, cita de vital importancia i en la qual Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq i Ariadna Edo aspiren a aconseguir sense més dilacions la mínima que els assegure la seua presència en els Jocs de Rio. Altre Campionat d’Espanya que se celebra sobre l’aigua i de caràcter paralímpic es el de vela, categoria 2.4mR. Es desenrotllarà en Valencia del 10 al 13 de març. El representant Rafa Andarias, campió l’any passat, buscarà la seua sisena corona nacional i fer mèrits per a ser el regatista escollit per a Rio 2016.

Marzo 2

El Projecte FER seguirà fidel a la seua cita de creuar les fronteres nacionals per a personar-se en latituds forànies. A més del ja esmentat Mundial d’atletisme en pista coberta, l’agenda inclou el Campionat del Món de ciclismo paralímpic en Itàlia del 18 al 20 de març. Altra oportunitat per a que l’esportista FER Maurice Eckhard amplie un palmarés més que respectable i que ja inclou cinc medalles, totes elles de bronze, en certàmens mundials sobre el velòdrom. També fins l’estranger, en concret fins a França, viatjaran Alejandra Quereda i Elena López per a disputar amb l’equip espanyol de gimnàstica rítmica en Grand Prix de Thiais en el pais veí. De momento, l’estrena en 2016 ha sigut grandiosa després del triple podi en la Copa del Món de Finlandia celebrada fa poques dates. Mentrestant, la judoca Laura Gómez seguix amb la seua frenètica aventura preolímpica i viatjarà fins a Perú, Argentina i Geòrgia.

Març, a més, acollirà diverses competicions de taekwondo. L’Open de Bèlgica per a Raúl Martínez i Daniel Ros; l’Open d’Holanda per a Tamara Miquel i Blanca Palmer, la flamant campiona d’Espanya senior. De tornada a casa, en natació, Sandra Pallarés i Natalia Peña competiran en el Campionat d’Espanya absolut Open de primavera en Sabadell. A més, les jovens Isabel Ferreres i Sandra Alonso estaran presents en el Campionat d’Espanya junior de ciclismo en pista, certamen que se celebra en el Velodrom Luis Puig de Valencia. Pel que respecta a l’esgrima, Diana Victoria Mondéjar afrontarà la prova del ranking nacional absolut, modalitat florete, en Madrid. Per últim, el remer Rubén Padilla disputarà l’Obert d’Espanya de rem en Girona.