Així es presenta novembre per al Projecte FER

L’any 2015 arriba a la seua fi. En només 2 mesos, serà història. De moment, el calendari, cada vegada més raquític, s’endinsa en un mes de novembre que, sense arribar a la frenètica activitat d’altres moments de 2015, encara reserva granns competicions e intenses emocions esportives. També per al Projecte FER, que estarà representat en dos Campionats del Món, el d’halterofília en categoria absoluta i el vela paralímpica. En el primer d’ells, amb seu en la ciutat nord-americana de Houston, participarà Estefanía Juan. L’experta haltera d’Alzira afrontarà el seu setzé Mundial consecutiu. I presenta un caràcter molt especial: és el Campionat previ als Jocs de Rio 2016, l’últim tren olímpic al que pot pujar-se Estefanía. L’esportista FER, que va perdre’s l’Europeu del mes d’abril en Geòrgia per lesió, mostra unes ganes competitives quasi insaciables i es troba en un gran moment de forma. Les seues expectatives són prometedores.

El segón Campionat del Món en aparéixer en el calendari FER durant este mes de novembre és el de vela paralímpica, competició que es desenrotllarà entre finals de novembre i principis de desembre en Melbourne, Austràlia. En la categoria 2,4mR participarà Rafa Andarias. Serà el sisé Mundial absolut que afrontarà el regatista alacantí. De momento, l’esportista de Xàbia va firmar la seua millor actuació en Irlanda 2013, edició i seu en la qual va abastar la disetena posició. Per damunt d’objectius personals, l’aspiració d’Andarias, que será un dels 4 espanyols en competir, residix en ajudar i col.laborar per a que la vela paralímpica nacional es classifique per als Jocs Paralímpics de Rio 2016. I altra gran cita internacional de l’esport adaptat será el Campionat d’Europa de judo. Se celebrarà en Lisboa i el disputarà l’edetana Mónica Merenciano

L’agenda de novembre es completa amb altres modalitats. El judo oferix la participació de Laura Gómez en el Grand Prix de Corea, nova oportunitat per a que la judoca valenciana obtinga punts y es continue defensant de las amenaces d’altres rivals que també aspiren a abastar plaça olímpica. I en rugbi 7, la selecció espanyola, amb César Sempere al capdavant, disputarà a meitat de mes un nou torneig preparatori en Elx.

Además, este penúltimo mes del año acoge muchas más competiciones. En este caso, de carácter nacional y con presencia del sector más joven del Proyecto FER. Por ejemplo, el Campeonato de España absoluto de natación de invierno que se celebra en Gijón y en el que participarán Pedro Terrés, Héctor Fontabella, Sandra Pallarés, Natalia Peña, Susana Tachón y las hermanas Ester y Lidón Muñoz del Campo. Otras citas nacionales previstas para noviembre son la liga de clubes de lucha grecorromana, prueba en las que competirán Roberto Plumed y Adrián Valero (este último reaparecerá un mes después de su grave lesión de rodilla) y la Súper Copa junior de judo en la localidad vasca de Amurrio, hasta donde viajará Marta Ortiz.