Atletes pel món

A menys d’un mes per a la celebració del Campionat del Món absolut d’atletisme a Londres, un fascinant esdeveniment en el qual ja han assegurat la seua presència Jorge Ureña, Pablo Torrijos, Daniel Andújar i Eusebio Càceres, estes dos properes setmanes es presenta apassionants per a un bon grapat d’atletes FER. Tots ells són joves, tots ells s’han proclamat campions d’Espanya en les seues respectives proves i categories, i tots ells alimenten el present i il·luminen el futur amb les seues brillants prestacions. Des d’este dimecres 12 i fins al diumenge 16, serà el torn del Campionat del Món juvenil i del Campionat d’Europa sub 23. Per a la següent setmana, del 20 al 23 de juliol, queda el Campionat d’Europa júnior.

Campionat del Món juvenil (13-16 de juliol)

Kenya és el país que acollirà esta cita per als atletes juvenils (16 i 17 anys). Dels 4 esportistes FER que pertanyen a esta categoria, dos d’ells viatgen fins al país africà. Són Jorge Dávila i Gema Martí. El primer d’ells afrontarà el decatló. El combinero de Benicàssim afronta un repte majúscul. L’obtenció d’una plaça de finalista (entre els vuit primers) representaria tota una gesta. Mentrestant, Gemma Martí es presenta al certamen mundialista amb un expedient enlluernador. La gandiana està signant un curs quasi perfecte. Cinquena a l’Europeu juvenil disputat a Geòrgia el 2016, la llançadora FER amenaça de llançar el martell fins a una distància que ronde el podi. El seu últim tir, els 67,37m aconseguits a Getafe fa dos setmanes, li permeten somiar amb donar la gran campanada.

Campionat d’Europa sub 23 (13-16 de juliol)

També esta setmana se celebra l’Europeu promeses. L’escenari, Polònia. Tres components femenines del Projecte FER formen part de la selecció espanyola després d’obtenir les pertinents mínimes en les seues respectives especialitats. I, en principi, totes elles alberguen serioses opcions de ser finalistes. La més intrèpida és Fàtima Diamé. L’atleta del València Esports afronta una doble cita amb el fossat de sorra. No només va a competir en la seua prova principal; la llargada; també es va a atrevir amb el triple salt. Per la seua banda, la migfondista Carla Masip encara la seua gran revalida. En el seu primer any com a promesa, ha sorprès amb el doble or conquistat en els 1500m dels Campionats d’Espanya a l’aire lliure i en pista coberta. Finalment, Paula Ferrándiz estarà present en el llançament de disc. Va amb la vuitena marca de les 23 participants. Si està en els seus registres, pot ser finalista.

Campionat d’Europa junior (20-23 de juliol)

En este cas, la destinació és la ciutat italiana de Grosseto. I entre els expedicionaris del combinat nacional, els FER Luis Salort, Aimar Palma i Carmen Ramos Vellón. Del primer, es pot esperar tot. Si cap contratemps s’interposa en el seu camí i si aconsegueix desempallegar-se del cert halo d’infortuni que el persegueix en les grans cites, l’esportista de Gandia està en condicions de captivar-nos amb un sonor èxit. Quasi el mateix que Carmen Ramos, considerada, malgrat la seua joventut, com la millor heptatleta del país. La castellonenca es troba en un gran estat de forma. Tampoc és descartable que figure entre les primeres places. Més moderades són les aspiracions del llançador de martell Aimar Palma. El castellonenc és un excel·lent competidor. Ho va demostrar este cap de setmana al Nacional de Granollers, on es va dur l’or sense ser el favorit i gràcies al seu últim i espectacular tir.