Benvinguts de nou (Crònica FER)

Si alguna cosa han evidenciat les competicions d’este cap de setmana, són dues coses. La primera, els esportistes FER també marquen la diferència amb els seus equips i seleccions. La segona, on hi ha qualitat sempre queda.

El primer exemple ho trobem en Atletisme. Pablo Torrijos, Daniel Andújar i Mar Jover van ser protagonistes en la victòria dels seus equips en la final de la Lliga de Divisió d’Honor. Platges de Castelló, ells; València Esports, ella.

A més, Pablo Torrijos s’ha assegurat la seua presència en el Campionat del Món de Londres (del 5 al 13 d’agost a Londres). Quasi dos anys i mitjà després del seu subcampionat Europa en pista coberta, el triplista torna a un Mundial amb marques que conviden a l’optimisme. El dissabte va volar fins als 16,96 metres, el millor registre de la història a l’aire lliure i a tan sol 8 centímetres del seu rècord d’Espanya.

Daniel Andújar, per la seua banda, també va vèncer en la seua prova, els 800 metres. Encara que no va aconseguir la mínima exigida (1:45:90), sobre el tartán del Gaetá Huguet de Castelló va demostrar el seu gran estat de forma en liderar la carrera des de l’inici.

En categoria femenina, Mar Jover va aconseguir un tercer lloc que va valdre perquè el seu equip (València Esports) guanyara la Lliga. 6,37 va ser el registre de la saltadora alacantina. 25 centímetres menys que l’altra esportista FER en la prova, Concha Montaner. La valenciana va acabar segona, a 13 centímetres de la mínima i del seu cinquè Mundial.

Quant a seleccions, el nom propi ha sigut el de Marcos Poggi. El jugador olímpic va destacar en el seu retorn amb el combinat espanyol en la segona fase del Campionat d’Europa de rugbi 7 a Polònia.
Poggi va ser l’artífex de la passada dels Lleons a les semifinals. Dos assajos seus en els últims minuts (l’últim amb el temps complit), van atorgar el triomf al seven nacional davant França (22-21). Ja en les semis, contra Gal·les, una altra gran actuació del jugador espanyol d’origen argentí va contribuir a la classificació per a la final. Un partit que acabaria dilucidant-se en la pròrroga (24-19) i després d’una nova exhibició de l’esportista FER. Dos assajos més davant la sempre dificilísima Rússia.
Mancant dues fases per a la conclusió del Campionat d’Europa, Espanya ocupa la tercera posició empatada a 36 punts amb Irlanda i Rússia (primera i segona, respectivament). Solament es classifiquen dos per al Mundial del pròxim any.


Emocionant, també, està l’eliminatòria entre Espanya i Ucraïna d’handbol femení. Silvia Navarro i Lara González es van portar un empat a 24 del partit d’anada que bé pot valdre el passaport al Campionat del Món. Aquest dimecres, en Antequera, sabrem si Les Guerreres viatgen a Alemanya (de l’1 al 17 de desembre).


En vela, en la Copa del Món, Iván Pastor va tornar a ser el millor dels espanyols en la seua categoria (RS:X).
El regatista alacantí va finalitzar la seua participació en la prova més important del calendari nàutic de l’any en novena posició. En la prova final, les medal race (a la qual solament accedeixen els deu millors), Pastor va acabar en un notable sisè lloc.
També meritori va resultar el paper de les ciclistes FER en la setena carrera de la Copa Espanya de ciclisme en ruta. A Casp (Saragossa), Sandra Alonso aconseguia un vuitè lloc en la seua categoria (sub 23), mentre que Isabel Ferreres concloïa en vintè segona posició. La setmana que ve, penúltima prova i la possibilitat de seguir escalant posicions en la general.