Blanca i Tamara, les ‘bessones’ del taekwondo’

Són pràcticament com dos gotes d’aigua. Coincidixen en quasi tot.  Els unix una estreta amistat. Tenen en comú un present triomfal i un futur esperançador.  I per bé que encara són molt jovens (compliran els 16 anys a principi del 2015), les nostres protagonistes están destinades a marcar una época en l’esport del taekwondo.

Blanca Palmer Soler i Tamara Miquel de la Encarnación han completat un 2014 espectacular. A principi d’any, van ser les millors en territori nacional i van proclamar-se campiones d’Espanya junior en les seues respectives categories (menys de 42 kg per a Blanca, menys de 46kg en el cas de Tamara). Però el gran èxit va arribar en març, moment en que van tocar el cel amb sengles bronzes en el Campionat del Món Junior celebrat a Taipei, una fita memorable per a les dos. I fa només uns dies, han possat la cirereta a l’any amb el títol de campiones d’Espanya per clubs disputat a Pontevedra.

Blanca i Tamara simbolitzen a la perfecció el sacrifici de tants i tans jovens que tenen totes les hores del dia ocupades. Després de les obligacions estudiantils, cada dia, de dilluns a divendres, es pugen als seus vehicles amb destinació al Club Deportivo Olimpo de Sedaví. Ací és on s’esforcen cada vesprada per a millorar; ací és on intenten progresar en cada sessió; ací és on, entre combat i combat, deixen volar els seus somnis i s’imaginen en el podi d’uns Jocs Olímpics. No tornen a casa (Blanca a Gandia, Tamara a Calicanto) passades les 11 de la nit. I així, un dia i altre i altre…  És el preu d’intentar ser grans en el món de l’esport. Les dos representen la imatge de dos xicotetes heroines anònimes.

El viatge és llarg, i té molts obstacles, reptes i estacions. Les pròximes ja tenen dates. En febrer afrontaran la revàlida de confirmar-se com les millors d’Espanya en les seues divisions durant el Campionat Nacional. En maig, tocarà conquerir nous territoris internacionals en el Campionat d’Europa. I en setembre viatjaran a Cancún per a participar en el Mundial de clubs. Fins que arriben eixes cites, Blanca i Tamara, Tamara i Blanca seguiran donant un exemple de maduresa, seriositat i ambició. Tot siga per triomfar i arribar al cim. I seguiran amb les seues vides simètriques… fins que les seues vocacions professionals les separen. Blanca vol estudiar medicina, mentre que a Tamara li seduix l’arquitectura. Alguna diferència havien de tindre.