Blanca Palmer: “M’agradaria dedicar-li una medalla europea a Tamara Miquel”

Des de fa uns anys, Blanca Palmer acudix Fidel a la seua cita amb els èxits internacionals. Una vegada ha demostrat ser pràcticament inabordable en sol nacional, la jove taekwondista de Gandia, de tan sols 16 anys, va començar a conquerir territoris foranis en 2013, any en que va proclamar-se campiona d’Europa cadet. Un any més tard, en 2014, va abastar la medalla de bronze en el Campionat del Món junior celebrat en Taipei. I ara, en 2015, es disposa a confirmar totes les grans expectatives que desperta en l’Europeu, també de categoria junior, que va a disputar-se en la localitat letona de Daugavpils. Amb una maduresa i una serenor impròpies de la seua edat, l’esportista FER apenes evidencia símptomes de pressió o angoixa. L’única cosa que lamenta és que, després de molt de temps, viatjarà a una gran competició amb un sentiment de buit per l’absència de la seua inseparable Tamara Miquel, a qui la derrota en la final del Nacional de finals de setembre la va priva de participar en Letònia.

Or europeu cadet en 2013, bronze mundial junior en 2014, què podem esperar de Blanca Palmer en este Campionat d’Europa junior en Riga?

Podem esperar el màxim. Jo, sense dubte, vaig a pel màxim. Ara bé, tampoc vull posar-me més presió de la necessària. Vull adquirir més experiència i després ja vorem.

Signes estar en el podi, encara que siga amb la plata o el bronze, o creus que pots aconseguir l’or?

En principi, no signe una plaça en el podi. Vaig a per l’or. Potser, després, una plata o un bronze me poden saber a glòria, però d’inici, no me conforme.

Coneixes totes les teues rivals? ¿Saps quines són les més perilloses?

Les conec quasi totes. I amb moltes d’elles, ja m’he enfrontat. Són totes grans competidores I campiones dels seus respectius països

Ningú millor que tu mateixa per a fer-te un examen. En l’actualitat, què és el millor que tens com a taekwondista i en quines facetes has de millorar?

El millor és que soc molt constant i molt treballadora. I quant al que he de millorar, no hi ha cap aspect concret, però sí he de seguir aprenent en la meua posada en escena global.

Te prepares d’una forma especial per a una gran cita com esta o apenes canvies els teus hàbits?

No modifique especialmente la meua preparació. Si de cas, intensifique més el treball físic.

Fins quin punt lamentes l’absència en este Campionat d’Europa de la teua inseparable Tamara Miquel?

Moltíssim. No vos ho podeu ni imaginar. Després de molts campionats viatjant i competint juntes, vaig a sentir-me estranya. Però més que res, lamente la seua absència. Una llàstima que no vaja al Campionat d’Europa. M’agradaria dedicar-li una medalla.

Per últim, la teua germana xicoteta Alba comença també a destacar i ja s’ha proclamat campiona d’Espanya cadet. Quina és millor de les dos?

No se qui és millor de les dos. Sí que puc dir que ella és molt bona. Amb només 13 anys, ja és doble campiona d’Espanya cadet i ja ha ocupat un podi europeu. Té un futur espectacular.