Blanca i Tamara, a l’assalt del Mundial junior

Les conegudes com les “bessones” del taekwondo valencià tornen a escena. I sempre que Blanca Palmer i Tamara Miquel xafen el tapís per a afrontar un certamen de caràcter internacional, tots els focus s’encenen a plena intensitat. En esta ocasió, les dos esportistes del Projecte FER es troben al Canadà, seu del Campionat del Món júnior. Una altra oportunitat per demostrar el talent, l’ambició, la il·lusió, les ganes i el futur que ambdues atresoren. Una altra competició per certificar els seus extraordinàries progressions.

Un ràpid repàs a l’any 2016 que està protagonitzant Blanca Palmer només pot causar sorpresa i admiració. La taekwondista de Gandia sembla infal·lible. Amb tan sols 17 anys, apenes perd. Addicta als triomfs, demostra voracitat en cada torneig que afronta. A les proves cal remetre’s. Durant el present curs, Blanca s’ha proclamat campiona d’Espanya en els tres Nacionals que ha disputat: l’absolut a Leganés, el sub 21 a València i el júnior a Segòvia. A més, va obtindre sengles medalles de plata en la Copa President, competició desenvolupada a Alemanya, i en l’Open Internacional de Sèrbia, dos prestigiosos certàmens internacionals en què Blanca no va acusar la pressió de ser una de les participants més joves. Més bé, al contrari. Exemple de maduresa.

No obstant això, la seua gran eclosió es va escenificar en el Campionat d’Europa absolut de Suïssa, on va aconseguir una espectacular medalla de plata. Tot un cop d’efecte. Una evidència de les seues il·limitades aspiracions. Una fita que li va permetre passar de ser revelació a sensació. Amb estes credencials, Blanca es presenta en el Mundial júnior com la gran favorita per a adjudicar-se el or, la medalla més desitjada i cotitzada. La gandienca competirà en la categoria de menys de 46 kg. En menys de 49 kg ho farà la seua inseparable Tamara Miquel, una mena de volcà en permanent erupció. Si Blanca transmet més fredor i aparenta ser més calculadora, Tamara (Picanya, 1999.01.06) és pura passió. Per a ella, el taekwondo no és una afició. És devoció. O potser, una mica més.

Només així s’entén que fa un mes, al Campionat d’Espanya júnior disputat a Segòvia, Tamara desafiara fins i tot als informes mèdics que li aconsellaven no competir després d’un trencament fibril·lar patit tres setmanes abans. Però l’esportista FER no entén de precaucions. Tamara va arriscar i va guanyar. Es va proclamar campiona d’Espanya júnior i va aconseguir el bitllet per competir al Mundial de la categoria. La taekwondista de Picanya busca demà el seu particular retrobament amb les mels internacionals, les que se li resisteixen des del passat any. Per a demostrar que no havia desaparegut. Només era un parèntesi. Un pas enrere per a agafar més impuls. Per a tornar amb més força. Les bessones del taekwondo valencià volen conquerir matí Canadà.