Bones conclusions (Crònica FER del cap de setmana)

Sense arribar al nivell i a les emocions d’episodis precedents, el cap de setmana recentment conclòs ha resultat molt interessant per al Projecte FER. El més destacat, sens dubte, ha sigut l’epíleg del Campionat d’Europa d’atletisme paralímpic, certamen finalitzat ahir, diumenge, a Berlín. L’esdeveniment ha oferit un brillant balanç per a la delegació FER. Dos ors (el d’Iván Cano Blanco, en la longitud T13, i el d’Héctor Cabrera, en la javelina F13) i dos plates (les dos aconseguides per Kim López) . La segona d’estes dos plates va arribar ahir, en la jornada de clausura, en la prova de disc F12. L’èxit va estar replet d’incertesa i suspens. L’atleta de Silla, favorit a l’or, va començar el concurs amb un nul. Es va descentrar. Se succeïen els intents i Kim no recuperava sensacions. Feliçment, en la seua sisena i última oportunitat, va enganxar un bon llançament. Va projectar el disc fins als 40,85m i va poder conquistar la segona plaça. No es pot dir que López haja protagonitzat l’Europeu somiat. Amb tot, ha ascendit a dos podis.

Més atletisme. Dos esportistes del Projecte FER han format part de la selecció espanyola que ha estat present en el Campionat Iberoamericà, esdeveniment desenrotllat en la ciutat peruana de Trujillo i que ha reunit a 18 delegacions corresponents a altres tants països. D’una banda, Pablo Torrijos aspirava a redimir-se després de la decepció que es va portar en l’Europeu de Berlín, a principis d’agost. No ho va aconseguir del tot. Ja és casualitat que el castellonenc repetira ahir a Perú els 16,74m aconseguits fa dos setmanes en la capital alemanya. Amb esta marca, Torrijos va ser el segon dels 6 competidors en el triple bot. Mentrestant, Fátima Diame va acabar tercera en la longitud, prova en què van competir set saltadores. L’atleta del València Esports va arribar fins als 6,51m.

Una altra de les protagonistes del cap de setmana ha sigut Polina Berezina. L’esportista d’origen rus, però establida a Guardamar del Segura des de molt xicoteta, està demostrant una gran maduresa i una enorme personalitat. Fa a penes 2 mesos, va rebre una mala notícia: havia d’abandonar el Centre d’Alt Rendiment de Madrid. Un seriós contratemps a poques setmanes del Campionat del Món (Bulgària, 10-16 de setembre). La component del Projecte FER ha hagut de tornar a Torrevieja, on les condicions d’entrenament són molt pitjors. No obstant això, Polina està estirant talent i d’amor propi. Durant el cap de setmana del 17 i el 18 d’agost, ja va firmar una bona Copa del Món a Minsk. I en les dos últimes jornades, ha millorat les seues prestacions en una altra Copa del Món, la disputada en la ciutat russa de Kazan. La competició, d’altíssim nivell, reunia a 45 gimnastes. L’esportista FER va ocupar una notable 16a plaça. dels 4 exercicis, les seues millors notes van arribar en els aparells de cércol i pilota. A pesar de la decepció d’abandonar el CAR de Madrid, Polina no s’espanta. Aparentment, arribarà en bones condicions al Mundial de Bulgària.

Mentrestant, ni Alejandro Martínez Doll ni Isabel Ferreres han pogut brillar en excés en el Campionat d’Europa sub23 de ciclisme en pista de Suïssa. L’esportista de Sant Vicent del Raspeig desitjava estanyar la ferida patida fa 20 dies a Glasgow, en l’Europeu absolut. En el velòdrom escocés, un error li va penalitzar en la prova de velocitat per equips. En Suïssa, Alejandro va firmar la seua millor actuació en la modalitat d’1 km, prova no olímpica, en la que va obtindre una meritòria sèptima posició. Menys sort va tindre en la velocitat individual i en el keirin. Per la seua banda, afligida d’una indisposició patida en plena celebració de la competició, Isabel Ferreres només va poder aconseguir la desena plaça, de 14 parelles, en la madison.

Per a finalitzar, dos apunts de vela. El dissabte concloïa a Suècia el Campionat d’Europa sub21 de vela classe làser radial, classe olímpica. El certamen va comptar amb la participació de 28 regatistes. L’esportista FER Ángela Andúgar va finalitzar en la 18a plaça. L’alcoiana va patir en les 2 primeres jornades. Les adverses condicions climatològiques li van condicionar. Posteriorment, ja no va poder remuntar. Finalment, este dilluns arranca a Marsella el Campionat del Món sub23 classe 49er, modalitat olímpica i en la que es competix per parelles. El Projecte FER estarà representat pel gandià Enrique Luján, el qual compartix embarcació amb el torrevejense Antonio Torrado.