Brillante balanç en el cap de setmana dels Campionats d’Espanya

Un fil argumental molt definit ha vertebrat l’últim cap de setmana de juliol: els Campionats d’Espanya. De tots els tipus, disciplines i edats. Per a molts esportistes del Projecte FER, per tant, estos dies, encara recents, han representat els moments culminants de les seues respectives temporades. Especialment per als practicants d’atletisme, modalitat que ha oferit dos grans competicions: el Nacional promesa o sub 23 en Toledo, i el Campionat d’Espanya juvenil en Mataró. En el primer d’ells, el promesa o sub 23, es donaven cita un total de 10 representants FER. El balanç és altament positiu. En total, s’han abastat 5 medalles: 2 ors, els de Fernando Ramos (llargada) i Marcos Ruiz (triple), i tres platas, les de Daniel Andújar (400m, no es la seua prova), de Paula Ferrándiz (disc), i de Judit Prats (pes). A més, Carlos Sánchez Juan va ser quart en llargada, Dani Mazón, tocat del genoll, va acabar cinqué en els 200m i sisé en els 100m, Ana Polo va concloure cinquena en martell i Adrian Sobrino va obtindre la cinquena plaça en salt d’alçada. Fátima Diame, finalment, no va competir en resentir-se de les seues molèsties físiques moments abans del certamen.

El segon Campionat nacional que proposava l’atletisme durant el cap de setmana era el juvenil, amb seu a Mataró. Tres atletes FER competien en la pista catalana. I els van ser campions d’Espanya. Després de l’infortuni del passat any (quan va quedar-se enganxat en els tacos d’eixida), Luis Salort va abastar l’or en els 110m tanques. També va pujar-se al més alt del podi la castellonenca Claudia Conte, campiona en heptatlón. El tercer or va correspondre a l’alacantina Laura García Bosch, llançadora de javelina. Dels tres, només el gandienc Salort s’ha classificat per a l’Europeu juvenil, previst a meitat de juliol a Tiblisi. L’ultim apunt d’atletisme del cap de setmana el protagonitzaven Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres. Tots dos van comparéixer ahir diumenge en un Meeting Internacional en Múrcia. En triple, Pablo va arribar fins els 16,02m; en llargada, Eusebio aconseguia una marca de 7,94m. Les mínimes olímpiques seguixen sense arribar.

CRÓNICA 2

Altres esports que també han vixcut la seua particular festa domèstica anual han sigut el rem, el tennis de taula i la gimnàstica rítmica. En esta última disciplina, Polina Berezina era una de les quatre competidores en la categoria senior honor, la més selecta, la de major nivel. S’enfrentava a rivals molt fortes: sobretot, a la lleonesa Carolina Rodríguez, que serà olímpica en Rio d’ací a un mes. La representant FER va acabar en la quarta en la classificació global, la derivada de la suma dels quatre exercicis. Obtenia la seua millor puntuació en l’aparell de pilota. Mentrestant, en tennis de taula, després del seu or en dobles i el seu bronce individual del Nacional junior, Marina Ñíguez afrontava el Campionat sub 23. L’esportista alacantina tornava a oferir unes brillants prestacions: plata en dobles i bronce en el torneig individual, un excel.lent balanç que li pot permetre ser convocada per a l’Europeu junior de meitat de juliol en Croàcia. Altre component alacantí del Projecte FER, Rubén Padilla, abastava el podi (en concret, un bronze) en la modalitat dos sense timoner del Campionat d’Espanya de rem, disputat en Banyoles.