Entre bons auguris i brillants epílegs (Crònica del cap de setmana)

El Projecte FER acomiada el mes d’octubre de la millor manera possible. Dos podis internacionals, un Campionat de la Comunitat Valenciana i un sisè lloc en una prova de caràcter mundial són els resultats més notables del cap de setmana.

Les actuacions més brillants van arribar de la mà de dues judoques. Ana Pérez Box i Isabel Puche van aconseguir sengles medalles en la Copa d’Europa celebrada aquest dissabte i diumenge a Màlaga. Pérez Box va pujar fins al segon escaló del podi en la seua categoria, menys de 52 kg, després d’imposar-se a totes les seues rivals fins a la final. Bons auguris a dues setmanes de l’Europeu sub 23. Mentre, Isabel Puche va obtenir la medalla de bronze en -63 kg. Després de perdre en el seu segon combat, Puche es va refer en la repesca i en l’assalt definitiu per la tercera plaça. Pitjor sort va córrer el representant masculí del Projecte FER, Marc Sabater, en caure eliminat en la primera ronda.

En triatló Roberto Sánchez ha posat el fermall a un brillant curs 2017 amb el seu millor registre, fins ara, en una Copa del Món en distància sprint. El dissabte a Toengyong (Corea del Sud), va aconseguir un més que meritori setè lloc en una prova que reunia a 65 competidors. L’esportista de Manises, a més, va anar el millor dels quatre espanyols en la prova.

Però els èxits dels esportistes FER en les últimes hores no solament s’han escrit fora de les nostres fronteres. Així, Carlos Sánchez Jover s’ha proclamat campió de la Comunitat Valenciana en categoria absoluta. El tennista, nascut a Albacete i format esportivament a Elda, suma un nou triomf esta temporada després de guanyar el torneig ITF junior d’Hongria i aconseguir les semifinals del Campionat d’Espanya en la mateixa categoria.

Mentrestant, en esgrima, Manu Bargues realitzava una més que notable primera part de competició en la Copa del Món absoluta A de Suïssa. El tirador valencià vencia a cinc dels seus sis primers contrincants en la ronda classificatòria i accedia, de manera directa, a la segona eliminatòria dels encreuaments directes. Ja en esta fase, amb 128 encara 128 participants en el tauló, queia derrotat.

I abans de finalitzar la crònica, una previsió per a les pròximes hores. A partir d’este dimecres, cinc regatistes FER tenen una cita amb la Copa d’Espanya absoluta i sub 19 de vela, classe 420 (modalitat no olímpica, prèvia a la classe olímpica 470, en la qual es competeix per parelles). Carlos Balaguer competirà juntament amb el balear Toni Masanet, mentre que els germans Quique i Pablo Luján formaran un altre dels tàndems. En categoria femenina, la parella formada per Julia Miñana i Silvia Sebastià completaran la delegació FER a Cadis. Novembre comença amb nous reptes per als nostres esportistes.