Cáceres, Torrijos i Montaner protagonitzen una jornada triomfal

La llargada i el triple salt parlen valencià. Tres atletes naixcuts en la Comunitat (curiosament, un per província), e integrants tots ells del projecte FER, protagonitzaren un dissabte 31 de gener de 2015 per a enmarcar. L’èxit més sonor el va signar Eusebio Cáceres en salt de llargada. L’esportista de la localitat d’Onil, i de 24 anys de edad, va consagrar-se com un dels grans referents de l’atletisme espanyol amb la seua explosió en el Hallen Meeting de Karlsruhe.

Després d’un concurs iniciat i desenrotllat amb certs dubtes, l’esportista FER va caçar un últim bot sensacional i va volar fins els 8’16, un registre imponent que representa la millor marca mundial de l’any i que li assegura la presència en l’Europeu en pista coberta en Praga de principis de març, així com en el Mundial a l’aire lliure que es disputarà a Pekín durant agost. “Ha anat tot molt bé. Per a ser el primer test seriós de l’any, no puc demanar més. Si estic amb salut, tot anirà eixint”, comentava un eufòric Eusebio.

Pero hi ha més. Els també esportistes FER Pablo Torrijos i Conxa Montaner s’afegien a la festa amb les seues respectives victòries en la Copa del Rei i de la Reina celebrada a San Sebastià. El castellonenc Torrijos ratificava la seua condició de favorit i s’imposava en el triple salt masculí amb un registre de 16’28. “He tingut bones sensacions”, assenyalava Pablo, qui es mostra “convençut” d’aconseguir la mínima per a l’Europeu de Praga de febrer, 16’45, en la reunió atlètica prevista a Saragossa el pròxim cap de setmana.

Per últim, després d’un 2014 pràcticament en blanc, una il.lusionada Conxa Montaner reapareixia en la Copa de la Reina de San Sebastià i s’adjudicava la prova de llargada femenina amb un salt de 6,36. D’esta manera, l’atleta de L’Eliana justifica i confirma el seu optimisme, i se situa en el camí que li ha de portar a botar 6’50 i guanyar-se així el billet per a competir en Praga.