Altre capítol triomfal (Crónica del cap de setmana)

Allau d’èxits. El Projecte FER ha gaudit d’un altre capítol triomfal. Tant en sòl nacional com a territori forani. Una de les principals referències informatives durant el recent cap de setmana ha estat el taekwondo, modalitat que s’endinsa en dos mesos d’autèntic vertigen. De moment, l’atenció de les últimes hores s’ha centrat en l’Open d’Holanda, competició que ha comptat amb la participació de quatre components del Projecte FER. En la categoria masculina, Daniel Ros era l’encarregat d’aportar la gran alegria del certamen. L’esportista de Catral (menys de 87 kg) aconseguia la medalla de bronze després de perdre en les semifinals contra un rival de l’Azerbaidjan per 10 a 6. Per la seua banda, afectat de dolors al dit gros del peu dret, Raúl Martínez es veia obligat a abandonar la competició. Després de guanyar el primer combat, el taekwondista il·licità decidia renunciar als següents envits. Raúl va apostar per la prudència davant la concatenació d’esdeveniments que s’acosta. Pel que fa a la competició femenina, Blanca Palmer experimentava una sensació a la qual està molt poc acostumada. En este cas, queia derrotada en el segon combat (els vuitens de final). La gandiana perdia in extremis, al punt d’or, davant una adversària gallega, Sara Cortegoso. Mentrestant, Natalia Núñez era eliminada en el primer aparellament davant una rival turca.

A més, les dos últimes jornades han oferit dos Campionats d’Espanya. En el de natació paralímpica, celebrat a Oviedo, la recol·lecció de medalles per part dels 9 esportistes FER presents a la piscina asturiana ha estat aclaparadora. La collita s’ha disparat fins als 28 metalls (15 ors, 12 plates, 1 bronze) entre les diferents proves que formen part del programa dels Jocs Paralímpics. El desglossament s’inicia amb els tres ors de José Antonio Marí en els 50m, els 100m i els 400m lliures S9; els dos títols nacionals de David Levecq en els 100m lliures i els 100m papallona S10; les tres corones nacionals de Ricardo Ten en els 100m braça SB4, els 50m esquena i els 50m papallona S5; la plata de Vicente Gil Ros en els 50m braça SB3; i els tres ors (50m lliures, 400m lliures i 200m estils S13) i la plata (100m lliures S13) per a la castellonenca Ariadna Edo. Per cert, Ricardo i Ariadna aconseguien les mínimes exigides per participar en el Campionat del Món, previst a Mèxic durant el mes d’octubre.

Pel que fa als participants més joves, Eva Coronado demostrava el seu gran potencial i s’exhibia amb la consecució de tres ors (100m papallona, ​​200m lliures i 100m esquena) i dos plates (100m braça i 200m estils) en la categoria S14. Eva, a més, s’assegurava la seua presència al Mundial de Mèxic gràcies a la mínima signada en els 100m papallona. Mentrestant, Ana María Martínez acumulava quatre plates en la categoria S10, Sergio Martos aconseguia una plata i un bronze en la classe S8, i Alba Vila obtenia 1 or i tres plates en la divisió S5.

Mentrestant, el judo ha oferit un esdeveniment de força: el Campionat d’Espanya júnior a Pinto, Madrid, certamen que ha coronat a Victòria Serrano (menys de 70 kg). L’esportista il·licitana va vèncer amb gran autoritat els quatre combats disputats, va millorar el bronze obtingut l’any passat en aquest mateix certamen i va fer un pas de gegant cap a l’Europeu de la categoria. Per la seua banda, María Ortiz també pujava al podi; en este cas, per a rebre la medalla de bronze, un resultat que també supera l’aconseguit per l’esportista de Torrent en el Nacional júnior de 2016. Per la resta, la jove Marina Ñíguez finalitzava el dissabte participació a l’Open Internacional júnior de tennis de taula d’Itàlia. L’esportista alacantina era una de les tres jugadores espanyoles convocades per a l’esdeveniment. Després d’arribar als setzens de final en el torneig individual, este cap de setmana afrontava el quadre per equips amb les seves dos companyes de selecció. Immerses en una competició d’altíssima exigència, van caure en la fase de grups (eren segones en un grup de tres i en què només es classificava el primer) i no podien accedir a les semifinals. Finalment, en handbol, Silvia Navarro i el seu equip, el Roques de Gran Canària, eren eliminades de l’EHF Challenge Cup en guanyar només per tres gols a l’Lokomotiva Zagreg la tornada dels quarts de final. En l’anada jugada a Croàcia, el conjunt insular va perdre per 5 gols.