Un carrusel amb destinació Corea

Adéu a la calma. Arriba el frenesí. Després de dos mesos de ritme sostingut, progressiu i gradual, les temporades dels taekwondistes Daniel Ros i Raúl Martínez van a experimentar en breu una acusada accelerada. Per a tots dos, s’acosta un vibrant carrusel de competicions que desembocarà a la fi de juny, moment culminant de l’any amb motiu del Campionat del Món absolut a Corea. Un esdeveniment que destaca amb gran riquesa tipogràfica en les seues respectives agendes i que exercix una poderosa influència en les seues ments. No obstant això, fins a la magna cita universal prevista al país asiàtic, queda un llarg camí per davant. Un camí ple d’exàmens de gran qualitat i exigència. Ni Daniel ni Raúl van a avorrir-se.

Fins a la data, en els 2 mesos de l’any 2017 ja consumits, tots dos taekwondistes FER han disputat dos competicions. A Espanya, tant Raúl com Daniel es van proclamar de nou campions nacionals absoluts i van demostrar que apenes troben oposició en els esdeveniments domèstics. Per contra, ben diferent va resultar el balanç de l’Open celebrat a la ciutat nord-americana Las Vegas. Mentre Raúl conqueria la medalla de bronze, Daniel era eliminat en les primeres eliminatòries. El suau camí recorregut fins al moment comença a complicar-se en les pròximes setmanes. Durant el mes de març, els dos esportistes alacantins afrontaran sengles Open de categoria internacional: el d’Holanda i el d’Espanya. Per a abril, tenen previstes les seues participacions a la Copa President de l’Àfrica i, sobretot, a la Copa President d’Europa, certamen de gran prestigi que enguany se celebra a Grècia l’edició de la qual de 2016, a Alemanya, Raúl va aconseguir una brillant tercera plaça.

Un volta concloguen estes quatre competicions en el mes d’abril, el il·licità Raúl Martínez, de 25 anys, i el catralenc Daniel Ros, de 23, es submergiran per complet en la preparació del Campionat del Món del mes de juny a Corea. A tots els nivells, a més. Un esdeveniment d’esta magnitud requerix una planificació exhaustiva i minuciosa. Per això, durant el mes de maig, viatjaran durant dos setmanes al país asiàtic per a prendre contacte amb este entorn i per a familiaritzar-se amb els diversos aspectes que allà els esperen: canvi horari, clima, alimentació, instal·lacions…

El ben cert és que arriba el moment de la veritat per a tots dos esportistes alacantins. Tant Raúl com Daniel necessiten un colp d’efecte en alguna competició d’esta grandesa i característiques. El mateix que se’ls va resistir en l’anterior Mundial, el de Rússia el 2015, i en el Campionat d’Europa de Suïssa l’any passat. El somni olímpic s’articula a partir de grans resultats. La candidatura per a competir a Tòquio 2020 es defensa amb èxits inapel·lables. I les reivindicacions han de començar a justificar des de ja. De moment, els dos taekwondistes FER aposten per ocupar el podi coreà. Ambició i desig. Immillorables credencials.