César Sempere abandera el somni olímpic del rugbi 7 espanyol

La seua figura pot resultar anònima per al gran public, però el món del rugbi li ret pleitesía cada vegada que escolta el seu nom. Una de les incorporacions del Projecte FER 2015 és Cesar Sempere Padilla (Vila-joiosa 1984), tota una celebritat en l’esport del baló ovalat. Un ràpid repàs al seu palmarés mostra èxits tan importants com els seus 5 títols (4 Copes i una lliga) aconseguits amb els 3 clubs espanyols dels que ha format part, les seues 56 internacionalitats amb la selecció absoluta de rugbi 7, o la seua presència en més de 200 ocasions en el combinat nacional de rugbi 7. No obstant, hi ha un traç gros que distingix César de la resta de jugadors: és l’únic espanyol que ha militat en les lligues professionals de França i Anglaterra, una fita exclusiva que revela la dimensió del nou integrant del Projecte FER en la seua disciplina. Apararentment, l’esportista alacantí ho ha aconseguit tot. La seua ambició i les seues aspiracions poden semblar satisfetes. César encapçala ara un repte que es presenta quasi heròic: la classificació del rugbi 7 espanyol per als Jocs Olímpics de Rio 2016. I en això està: “És difícil, però no imposible”.

Te consideres un dels principals símbols d’este esport a Espanya?

No se si tant com un símbol. Però sí que puc dir ben alt que he lluitat com el que més pel rugbi espanyol en tots i cadascun dels partits que he jugat amb la selecció nacional, així com en tots els equips en els quals he militat.

Entre juny i juliol, vas a disputar el Campionat d’Europa amb la selecció espanyola en tres seus i fases distintes. Però sense dubte, la gran cita és el preolímpic de Lisboa de finals de juliol, veritat?

“Tota la nostra preparació està encaminada cap al preolímpic de Lisboa del 18 i 19 de juliol. És un repte molt gran per a tots nosaltres”

En efecte. Sense restar-li importancia a este Europeu de 2015, competició en la qual defensem la meritòria cinquena plaça obtinguda el passat any, tota la nostra preparació està encaminada cap al preolímpic de Lisboa del 18 i 19 de juliol. És un repte molt gran per a tots nosaltres. L’opció de classificar-nos per a Rio 2016, difícil pero reial, ho és tot per a un esportista.

En este preolímpic, només participen seleccions europees i únicament el primer classificat aconseguix plaça directa per als Jocs 2016. Esteu creuant els dits per a que Anglaterra quede quart del circuit mundial que està ara en joc. Això vos donaria més opcions

Seria una gran ajuda, cal reconéixer-ho. Ara mateix, Anglaterra va quarta en eixe circuit mundial a falta de dos tornejos. Si conserva eixa plaça, va directe als Jocs. Ho sabrem a finals de maig. No hi ha dubte que evitariem un rival duríssim. Els principals contricants passarien a ser Portugal, França o Rússia i les nostres opcions aumentarien.

Si no aconseguiu la classificació en el preolímpic de juliol en Lisboa, encara vos queda una última oportunitat en maig de 2016 possiblement en Hong Kong, però ahí van seleccions de tots els continents i seria més difícil, és així?

Exacte. A esta última oportunitat acudirien seleccions de tots els continents i seria prou més complicat. Pero bé, millor no pensar en això encara. M’estime centrar-me ara en les tres fases de l’Europeu i, sobretot, en el Preolímpic de Lisboa.Estem parlant, sobretot, dels Jocs Olímpics.
Canviaries tot el que has aconseguit en la teua carrera esportiva per estar en els Jocs de Rio 2016?

No i sí. No ho canviaria perquè les experiències personals i professionals vixcudes durant la meua trajectòria m’han aportat molt. Però, d’altra banda, reconec que arribar a uns Jocs és el màxim, és el cim. En eixe cas, donaria per ben invertits els 12 anys que porte fora de ma casa.

 “Arribar a uns Jocs és el màxim, és el cim. En eixe cas, donaria per ben invertits els 12 anys que porte fora de ma casa”

De totes les diferències que separen el rubbi 15 del rugbi 7, quines són les que afavorixen este últim en vistositat i espectaularitat?

Bàsicament, el 7 és més fàcil d’entendre per a aquells que no estiguen massa dins de l’esport del rugbi. A més, és més espectacular, més ràpid, hi ha més espais i més punts, passen moltes més coses. I l’ambient en les graderies sol ser molt bonic amb aficions molt ben avingudes.

Per últim, quin és el perfil de la selecció de rugbi 7? En cas de no arribar a Rio, hi ha futur per a próximes cites internacionals i olímpiques?

Sense dubte. Els que estem ara en la selección portem junts prou de temps i ens coneixem perfectament, juguem quasi de memòria. A més, tenim corda per a estona. Si no ho aconseguim ara, ho intentarem per a Tòquio 2020. Lògicament, soc part interessada, però de veritat, ens ho mereixem.