César Sempere i el rugbi 7 espanyol a l’assalt d’Europa

 

Tres fases, tres lliguetes, tres ciutats i un objectiu, un somni, un destí. La selección espanyola de rugbi 7, amb l’esportista FER César Sempere al capdavant, inicia este proper cap de setmana el Campionat d’Europa, una competició singular. Allunyada del paradigma d’un Europeu en qualsevol altra modalitat esportiva, este certamen continental consta de diverses fases i seus. Participen dotze combinats nacionals, i només el campió a la conclusió de tot el torneig s’emporta una espectacular recompensa: el passaport directe per als Jocs Olímpics de Rio 2016.

Per a la selecció espanyola, el Campionat d’Europa de rugbi 7 arranca este dissabte a Moscou. El combinat nacional s’enfronta en esta primera fase a Escòcia, Geòrgia i Itàlia. Després, quedaran per davant altres dos lliguetes, una segona en Lio els dies 12 i 13 de juny, i una tercera i última en Anglaterra, prevista per al 11 i 12 de juliol. Els rivals en estos dos fases encara estan per determinar. A la finalització de les tres jornades, únicament la millor selección de les 12 participants aconseguirà l’accés directe i automàtic per als Jocs de Rio 2016.

César Sempere es mostra optimista a l’hora de calibrar les opcions de la selección espanyola. “L’absència d’Anglaterra, ja classificada per a Rio 2016 a través del circuit mundial, ens ve molt bé, ja que l’equip anglés és un dels més potents del continent”, aclarix l’esportista alacantí. Segons Cesar, els principals rivals en la carrera cap al títol de campió d’Europa i, per tant, cap a l’accés directe als Jocs Olímpics de 2016 són Russia, França i Itàlia.

La selecció espanyola de rugbi 7 va obtindre una meritòria cinquena posición en el Campionat d’Europa del passat any. Ara, la gesta olímpica requerix tres salts gegantins, un per cadascuna de les tres fases. Si finalment l’equip nacional no aconseguix proclamar-se campió d’Europa, encara tindria una última oportunitat per a jugar en Rio. Hauria d’afrontar un primer Preolímpic en Lisboa els dies 18n i 19 de juliol, sols una setmana més tard de l’última fase de l’Europeu. En la capital portuguesa, on únicament competirien combinats europeus, hauria de quedar entre els 4 primers per adisputar en Hong Kong el Preolímpic definitiu en el mes de maig de 2016, on es trobaria rivals de la resta de continents. Pero ni Cesar ni els seus companys volen pensar en comodins de futur. Ara sols es plantegen conquerir Europa.