Cita d’alçada per als triatletes Tamara Gómez i Roberto Sánchez

La ciutat nordamericana de Chicago es convertix durant esta setmana en l’epicentre mundial del triatló. La capital més poblada de l’estat d’Illinois acull la desena i última Sèrie Mundial de l’any 2015, la que més punts distribuix de cara a la classificació olímpica. Chicago és la destinació final d’una aventura esportiva que s’iniciava a principis de març i que ha transitat per Abu Dabi, Nova Zelanda, Austràlia, Sudàfrica, Japó, Anglaterra, Alemanya, Suècia i Canadà. Una volta al món en tota regla que la troatleta ilicitana Tamara Gómez ha recorregut en la seua totalitat amb tot tipus de resultats i sensacions. Però a més, per a les categories inferiors, la cita de Chicago representa la celebració del Campionat del Món. Per exemple, per a Roberto Sánchez Mantecón, triatleta junior del Projecte FER.

A diferencia d’altres esports, en la categoria elit del triatló no existix, com a tal, un Campionat del Món reduit a una única prova en un únic dia. Es composa de les diferents Sèries Mundials, un total de 10, diseminades durant tot l’any. I a l’hora d’establir una classificació definitiva, a cada triatleta li puntuen les seues 5 millors actuacions. La resta de proves, les haja dispuatdes o no, es descarten. En el cas de Tamara Gómez, els seues dos millors resultats han sigut la dihuitena posició d’Abu Dabi i la vint-i-unena d’Estocolmo, fa apenes un mes. A falta de les prestacions que pot firmar este cap de setmana en Chicago, la triatleta FER ocupa la plaça 56 en la classificació global i es la quarta espanyola.

Paral.lelament al ranking derivat de les Sèries Mundials, existix altra taula, potser més important. És la classificació de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Esta llista no només s’alimenta de les Series Mundials; també dels resultats obtinguts en altres proves de menor entitat: per exemple, les Copes del Món. I en este ranking, Tamara Gómez ocupa la posició número 71. Ha de remuntar posicions per a alimentar el somni olímpic. I sobretot, ha de convertir-se en la segona espanyola, perquè a Rio només van dos triatletes per pais. La ilicitana té actualment per davant Ainhoa Murúa (prou lluny) i Carolina Routier (molt més prop). Abans de la conclusió de l’any, buscarà la desitjada escalada. Per a això, disposa de la prova d’este cap de setmana en Chicago i, més endavant, de les Copes del Món de Mèxic, Turquia i Corea.

Però el Projecte FER troba altre punt d’atenció este cap de setmana en Chicago. En la categoria junior sí que se celebra el Campionat del Món en una prova d’un dia. El representant FER será Roberto Sánchez Mnatecón, que debuta en un Mundial junior. El referent més proper és el Campionat d’Europa celebrat el passat mes de juliol en Ginebra i on l’esportista de Manises va ocupar la tretzena plaça. Per al certamen d’este cap de setmana en Chicago, Roberto s’ha marcat l’ambiciós objectiu de concloure entre els 15 primers. En tot cas, el triatleta FER, campió d’Espanya junior en 2015, va a mesurar la seua projecció internacional.