Concha Montaner torna amb la il.lusió d’una principiant

Acaba de cumplir els 34 anys, però el seu rellotge esportiu continua perfectament sincronitzat. Moments de decepcions, la maternitat de fa 5 anys, i una complexa i molesta malaltia patida en 2014 podrien suposar massa obstacles en el camí per a seguir accelerant pel corredor que conduix al foso d’arena. Però no per a Conxa Montaner. Després de molts mesos prácticament en blanc, l’atleta de L’Eliana afronta 2015 amb l’entusiasme d’una principiant.  Com quan tenia 19 anys i va participar en els Jocs Olímpics de Sidney i, setmanes més tard, es proclamava campiona del món junior en Santiago de Xile en l’any 2000.

Considerada com la reina de la llargada en España, l’esportista FER acumula 17 títols nacionals en esta especialitat, ja siga al aire lliure (7) o en pista coberta (10). El seu palmarés inclou, a més, la presencia en un bon grapat de competicions internacionals. De totes les fites aconseguides en categoria absoluta, destaquen dos medalles: el bronze en el Mundial indoor de 2006 en Moscou, i la plata en el Campionat d’Europa de 2007 també de pista coberta celebrat a Birmingham. A més, Conxa pot presumir de tres participacions olímpiques (Sidney 2000, on va ser setena, Pekín 2008 i Londres 2012). “I ara vaig a pels meus quarts Jocs, el meu gran objectiu és competir en Rio 2016. Éste vull que siga el colofó a la meua carrera esportiva”, comenta una ambiciosa Conxa.

Conceptes com resignació o victimisme no figuren en l’ideari esportiu de la saltadora de L’Eliana. “Durant els últims anys, he tingut moments difícils. Però el 2014 va ser especialment dur. Vaig tindre temptacions de deixar l’atletisme, però al final va imposar-se la passió per este esport i les ganes de donar-me altra oportunitat”, assenyala l’esportista FER. I ací està de nou Conxa, convençuda que les seues cames poden tornar a volar, si més no, fins els 6,60. “No exagere si dic que me trobe com en els meus millors temps, tant física com mentalment”, assegura l’atleta valenciana.

Fins la data, el seu bot més llarg se xifra en els 6,92, marca aconseguida en l’any 2005 en Madrid i que suposa el millor registre obtingut per una saltadora de llargada naixcuda en España. De moment, aspire a abastar els 6,50, la mínima exigida per a competir en el Campionat d’Europa en pista coberta, previst en Praga per al mes de març. I per a assolir tal objectiu disposa de diverses oportunitats. La primera arribarà este dissabte en la Copa del Rei i de la Reina que va a celebrar-se en San Sebastià. Concha vol tornar a lluir. La seua mirada, la seua veu i el seu optimisme auguren, de nou, grans moments.