Els rituals dels esportistes FER

1. Sara Sorribes quan repeteix un campionat mai tempta a la mala sort i es canvia o prepara el material en el mateix lloc. Mentre que Bernabé Zapata assegura que durant els partits té la mania de no xafar mai les línies.

2. La jugadora de hoquei herba, Lola Riera, sempre que ix al camp ho fa amb el peu dret. És un ritual que repeteix sempre. Una mania similar té l’atleta Fátima Diame que abans de saltar dona dos colps amb el taló a terra i sempre ix del fos amb el peu dret.

3. La música és un aliat de la bona sort per a alguns esportistes FER. Judit Prats, Adrián Sobrino i Matías Tudela comenten que abans d’una competició es relaxen escoltant música.

4. Els colors o la posició d’algunes peces de roba també són supersticions que tenen alguns esportistes. Alba Sánchez i el color rosa són un binomi perfecte inseparable en qualsevol competició. La haltera assegura que sempre que ha d’ anar a una competició va amb el seu llaç , bassa i calcetí rosa perquè sinò té la sensació que li falta alguna cosa. El mateix li succeïx a Joan Calatayud que abans de cada partit doblega la camiseta, el pantaló i les mitges.

5. Frases que motiven: l’equip nacional de gimnàstica rítmica del qual formen part Alejandra Quereda i Elena López mai ixen al tapís sense emetre el seu crit de guerra “El dolor és temporal i la satisfacció per a sempre”. Un lema motivador i que lis ha donat grans resultats.

6. Amulets: Daniel Andújar sempre corre amb una cadena que conté una medalla molt especial. Era del seu iaio i sempre la porta damunt.

7. Supersticions: David Casinos reconeix que abans d’una competició mai mira ni toca una medalla del mateix campionat al qual va competir.

8. Héctor Cabrera té una màxima: si va fer un llançament mai agafa la javelina si no té la mà neta.

9. La ciclista Cristina Martínez sempre té el costum de senyar-se abans de començar una competició.

10. Tamara Miquel relaxa els nervis abans d’una competició fent el calfament fort.