El Projecte FER obri la convocatòria de 2020 pensant en els Jocs de Tòquio

Amb els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio en l’horitzó, el FER 2020 es posa en marxa. El Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes) és un programa que premia l’esforç i reconeix el talent dels esportistes de la Comunitat Valenciana. Està impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, entitat que presidix Juan Roig. Des d’este divendres, 4 de novembre, i fins al pròxim 13 de desembre, estarà obert el termini de presentació de sol·licituds per a formar part de l’equip FER durant l’any 2020. 

Igual que ocorre des del seu naixement, l’any 2013, els esportistes que siguen seleccionats per al FER 2020 poden integrar-se en tres nivells. La màxima categoria, coneguda com a Elit, està formada per esportistes d’alt nivell internacional. Els components d’esta categoria reben una ajuda de 18.000 euros. Alguns d’ells ja han aconseguit la seua classificació per als Jocs de Tòquio. Altres tenen moltes possibilitats d’aconseguir-ho en els pròxims mesos. Els integrants de la categoria Promeses continuen rebent una beca de 7.500 euros. Finalment, els beneficiaris del nivell Viver, que acull els esportistes més jóvens, percebran 2.000 euros, mentre que els components de Viver + rebran 3.000 euros, una xifra superior com a reconeixement a la consecució de la doble via de resultats, la nacional i la internacional. Sense límit numèric en Elit i Promeses, la xifra màxima d’esportistes en la categoria de Viver, inclòs Viver +, és de 60. 

El procés de selecció dels esportistes per al FER 2020 s’inicia amb la comprovació que el sol·licitant presenta tota la documentació requerida i complix els resultats esportius exigits en les bases de la convocatòria per a accedir a algunes de les tres categories del projecte. Posteriorment, té lloc una entrevista personal per a conéixer millor els candidats i, si és necessari, per a recaptar algun tipus d’informació addicional. Finalment, una Comissió Tècnica Avaluadora, els membres de la qual seran publicats en la web del Projecte FER, www.projectofer.es/va, abans que acabe l’any, estudiarà les sol·licituds que hagen superat les primeres seleccions. Abans que acabe el mes de gener, tindrà lloc la deliberació per part de la Comissió Tècnica Avaluadora i es coneixerà la configuració de l’equip FER 2020. Al marge de l’ajuda purament econòmica, el Projecte FER concedix als seus integrants promoció i visibilitat, i exercix d’altaveu perquè es reconeguen els seus èxits.

D’esta manera, el Projecte FER ja es troba en ple compte enrere per a aconseguir el seu segon cicle olímpic, el que confluirà a Tòquio 2020. En Rio 2016, van competir 30 esportistes valencians pertanyents a l’equip FER. La Fundació Trinidad Alfonso, com va assegurar fa uns mesos el seu president, Juan Roig, aspira al fet que en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio hi haja una àmplia delegació d’esportistes de la Comunitat Valenciana. Tot això, per a situar l’esport valencià en el cim del panorama nacional i internacional.

Uns padrins olímpics molt especials

Esta edició del Projecte FER 2020 té, a més, uns padrins molt especials. El futbolista David Albelda, la tenista Anabel Medina i la judoka Isabel Fernández, medallistes en diferents edicions dels jocs olímpics, i els referents del Projecte FER David Casinos, Alejandra Quereda i Concha Montaner, han sigut protagonistes de l’espot de presentació d’esta huitena edició. Tots han llançat un missatge d’ànim i motivació als components del futur equip FER i, especialment, a aquells que busquen classificar-se per a Tòquio.