Alejandra Quereda y Elena López i la ressaca de la Copa del Món més especial de les seues vides

En el pavelló Multiusos de Guadalajara encara ressonen els càntics i l’emoció viscuda durant la Copa del Món de gimnàstica rítmica, on Alejandra Quereda i Elena López es van penjar la medalla d’or en la classificació general i dos bronzes a la final de 5 cintes i del mixt. Un cap de setmana pletòric que tardaran molt de temps en oblidar i que els ha servit com assaig general abans de l’Europeu i dels Jocs de Rio.

Com haveu viscut la Copa del Món de Guadalajara amb un pavelló totalment entregat?

Alejandra Quereda: Ha sigut una experiència inolvidable de la qual hem gaudit al màxim. Nosaltres hem intentat donar-ho tot per a poder emocionar al públic i crec que ho hem aconseguit. Esta experiència ens ha servit per a poder manejar la pressió que es té al competir a casa i ens va a servir molt en una competició tan important com els Jocs Olímpics.

Elena López: Ha sigut una competició molt emocionant. Hem gaudit molt amb una afició entregada al 100% amb totes les gimnastes.

El que s’ha viscut a Guadalajara és una nova mostra de la gran pasió que hi ha a Espanya per este esport, no?

 Alejandra Quereda: Totes les gimnastes s’han anat d’Espanya impressionades i encantades amb l’afició que hi ha ací per la rítmica.

Elena López: Sí, molts deurien prende nota. L’afició espanyola ha donat suport a totes les gimnastes com si foren de casa i això és una cosa que estranyem quan competim fora.

A nivell de competició, quina valoració feu de la vostra participació en la Copa del Món de Guadalajara?

 Alejandra Quereda: El balanç és positiu. Per a nosaltres el fet de competir en casa i voler fer-ho bé suposava una pressió extra. Però ho hem controlat molt bé. Guanyarem l’or en la General i el diumenge sí que és cert que varem cometre algunes errades que segur que ens serviran per a no confiar-nos en pròximes ocasions. Però sobretot, no tornar a repetir-los en els moments importants.

Elena López: Esta competició ha sigut molt especial per a nosaltres al competir en casa. Ens ha servit com experiència per a continuar polint els exercicis i millorar els desajustaments que hem tingut.

En el pavelló Multiusos s’ha vist molts nucs amb les cintes. La humitat de Rio va a ser un factor molt a tindre en compte per al maneig d’aquest aparell,veritat?

 Alejandra Quereda: Les cintes van a ser Claus a Rio. En Guadalajara hem lluitat amb elles i això ha sigut perquè ha arribat l’estiu i com a conseqüència la humitat. El seu maneig es fa més complicat i a Rio açò va a suposar un factor a tindre molt en compte. Hem d’aconseguir dominar i superar qualsevol punt extern per a poder fer-ho bé als Jocs Olímpics.

Elena López: Tots sabem que a Rio va a haver molta humitat i cal estar pendent. Esta competició ens ha servit per a poder entrenar-ho. Però totes les gimnastes estem en les mateixes condicions.

Però abans dels Jocs de Rio teniu l’últim gran test com és el Campionat d’Europa.

Alejandra Quereda: Arribem en un bon moment al Campionat d’Europa i anem amb l’objectiu de fer-ho bé. Volem fer una bona competició més enllà del resultat, ja que el que pretenem és continuar millorant, no cometre errades i quedar satisfetes amb el nostre treball.

Elena López: Després de lo viscut a Guadalajara estem molt motivades per a afrontar al màxim este Europeu abans dels Jocs de Rio.