Crònica del cap de setmana (dilluns 21 de novembre)

Gimnàstica, futbol, lluita i esgrima. Estes han sigut les quatre modalitats esportives que han configurat el cap de setmana del Projecte FER. I totes elles han aportat bones notícies. És el cas, per exemple, de Néstor Abad, que durant les últimes tres jornades ha estat present a la prestigiosa Copa del Món de gimnàstica artística de Cottbus, Alemanya, una cita que representava el retorn a la competició de l’esportista d’Alcoi després del seu pas pels Jocs de Rio 2016. I Abad es troba en forma. Convençut de completar este nou cicle olímpic acabat d’inaugurar, i segur que pot classificar-se per Tòquio 2020, Néstor ha disputat les dos finals dels dos exercicis que ha afrontat. I en totes dos especialitats, tant en anelles com en barra fixa, ha ocupat sengles cinquenes places. Prometedors auguris davant un 2017 apassionant que acull un Mundial i un Europeu.

Una altra component del Projecte FER que s’ha exercitat lluny del territori nacional durant este cap de setmana ha estat Lucia Gómez. En realitat, l’esportista castellonenca es troba fora de les nostres fronteres (en concret, a Papua Nova Guinea) des de fa dos setmanes. La jugadora del Llevant UD és una de les integrants de la selecció espanyola que està disputant el Mundial sub 20 femení de futbol al país oceànic. Després de no disposar de minuts en els dos primers partits, Lucía va jugar ahir la totalitat del partit davant Nigèria, saldat amb derrota d’Espanya per 2 gols a 1. Un revés, en tot cas, sense conseqüències. Finalitzada la fase de grups, arriba el moment de la veritat. De les eliminatòries a cara creu. La fase final s’obri este dimecres amb el xoc de quarts de final davant Corea del Nord.

Mentrestant, l’agenda oferia una doble cita en l’esgrima. En la modalitat d’espasa, Manu Bargues establia una nova fita en la seua carrera esportiva. Per segona vegada en la seua trajectòria (la primera ocasió va arribar a Paris, al maig de 2015), el tirador valencià superava la fase prèvia i els tres creuaments directes de la primera jornada, i accedia al quadre final del segon dia de competició en una Copa del Món. En este cas, a Buenos Aires. Ja en esta jornada definitiva, que reunix els 64 millors dels més de 250 participants, Manu queia en el primer emparellament, els trentadosens de final, davant el número 4 del rànquing internacional. Per la seua banda, en fèmines, a Diana Victòria Mondéjar se li continuen resistint els podis en els tornejos del circuit nacional de floret. Després de ser sisena en la prova de fa un mes a Madrid, Diana va acabar setena este passat dissabte al torneig desenvolupat a Barcelona i en què van participar 36 esportistes. Qui sí que va pujar al podi va ser Adrián Valero, segon classificat en un grup de 5 en el Campionat del Mediterrani de lluita olímpica celebrat a Madrid.

Per a finalitzar, el Projecte FER també ha estat partícip directe del gran cap de setmana atlètic de la ciutat de València. Molts dels seus integrants van estar presents en la Marató València Trinidad Alfonso EDP o a la 10K. Molts, animant. Altres, participant. De tots ells, la història més admirable, alhora que heroica, la va protagonitzar el judoka Sugoi Uriarte. Tot i afrontar la mítica distància de 42,195 km per primera vegada, i malgrat la seua curta preparació, l’esportista naixcut a Vitòria, però format a València, va creuar la cèlebre passarel·la blau situada al costat del Museu Príncep Felip en unes espectaculars 3 hores i 14 minuts. Per a llevar-se el barret.