Quatre atletes FER posen a prova les seues evolucions lluny d’Espanya

Present i futur. El Projecte FER pot presumir d’englobar en la seua nòmina a alguns dels grans referents de l’atletisme espanyol en l’actualitat. En el selecte repóquer integrat per Conxa Montaner, Mar Jover, Pablo Torrijos, Eusebio Cáceres o Jorge Ureña, figuren presències olímpiques, èxits internacionals en Mundials o Europeus, e incontables títols nacionals. En un segon esglaó, apareixen altres noms que ja han guaitat en competicions del màxim nivell, que descriuen il.lusionants progressions i que poden protagonitzar les seues definitives eclosions en qualsevol moment. Són els casos de Daniel Andújar, Fátima Diame o Fernando Ramos. I, de tota l’ampla llista de prometedors valors que composen el col.lectiu atlètic FER, alguns esportistes es preparen per a afrontar la seua estrena en les grans competicions internacionals. Són Luis Salort, Thierno Amadou Barry, Víctor Pastor y Carmen Ramos Vellón.

Només el transcurs del temps, la succesió de les competicions i les seues respectives evolucions dictaran si estes figures en construcció confirmen les seues grans expectatives. El primer en mesurar la seua progressió serà Luis Salort. L’atleta de Gandia, que complirà els 17 anys a finals d’este mes de juliol, disputa esta setmana l’Europeu juvenil en Tiblisi, Georgia. Després de proclamar-se campió d’Espanya el passat 26 de juny en Mataró amb una autoritat incontestable en els 110m tanques, l’esportista del Club Atletisme El Garbí aspira a “ser finalista. Pensar en alguna cosa més ambiciós no es convenient. Una vegada allí, ja vorem”. Aquells que el coneixen bé, parlen meravelles, com a persona i com a esportista. Es sorprenen amb les seues condicions físiques i amb la seua técnica a l’hora d’afrontar les tanques. Els seus ídols són Orlando Ortega i Omar Mcleod, la nova perla de l’atletisme jamaicà. Immillorables inspiracions.

atletismo 2

Per a la propera setmana, quedarà el Campionat del Món junior en Polònia (19-24 de juliol), certamen que comptarà amb la presència de tres representants FER: Carmen Ramos Vellón, Víctor Pastor i Thierno Amadou. Naixcut en Guinea Conakry en 1997, però resident en Castelló des dels 5 anys, Thierno va abastar en 2015 la tercera millor marca europea junior en salt de llargada amb un registre de 7,73m, marca que va superar a meitat de juny en una Reunió Internacional celebrada en Madrid, on va saltar 7,81m. Fa pocs dies, confirmava la seua condició de favorit i es proclamava campió d’Espanya junior en Toledo. En Polònia, sap que haurà de rondar el vol protagonitzat en Madrid per a ser finalista, “i hauré d’apropar-me als 8 metres per a aspirar al podi”, apunta el saltador del Platges de Castelló. Thierno, que té a Eusebio Cáceres com el seu gran referent, s’examina a sí mateix amb estes paraules:  “la meua gran qualitat és la velocitat; per contra, he de millorar en el talonament”.

També en el Campionat del Món junior de Polònia estaran presents dos atletes totals del Projecte FER, dos exponents de les proves combinades. En el decatló masculí, competirà Víctor Pastor. Després d’un 2015 de dolent record a causa de les lesions, l’esportista castellonenc ha recuperat tota la seua energia. Fa poques jornades, es procalamava campió d’Espanya i aconseguia la mínima mundialista. Víctor es troba “més còmode amb els concursos (perxa, javelina i disc) i m’agraden menys les carreres de 400m i 1.500m”. Per la seua banda, la també castellonenca Carmen Ramos Vellón es desplaça a Polònia “amb la il.lusió de gaudir, de seguir creixent i, a ser possible, d’establir un nou record d’Espanya junior d’heptatló”, registre que ella mateixa va establir durant el mes de maig a Múrcia en sumar 5.493 punts. “Gaudisc, sobretot, en els 200m i la javelina, i no hi ha cap prova que no m’agrade. Signaria acabar entre les dotze primeres, igual que el passat any en el Mundial juvenil de Colòmbia”, conclou Carmen.