Quatre esportistes FER, a per la corona europea

Dos competicions atrauen la nostra atenció durant les pròximes hores i jornades. Quatre esportistes FER són els seus protagonistes. Lola Riera, José Luis Giera, Sergio Alamar i Iván López tenen davant seu els principals reptes de la temporada. Ella en hoquei herba, i ells en futbol, tots busquen un objectiu comú: regnar amb les seues seleccions a Europa.

Lola Riera, a la recerca de la medalla continental

Lola Riera afronta el seu quart Europeu absolut consecutiu. Als seus 26 anys, i consolidada com una de les fixes de les Reds Sticks, la jugadora valenciana busca, per fi, una medalla amb la selecció en un Campionat d’Europa. Dels tres certàmens continentals anteriors, dos quarts llocs han deixat a Riera amb la mel als llavis. A Holanda espera ascendir al podi.

L’estrena, hui mateix, no serà fàcil. Ni més ni menys que davant l’amfitriona i número u mundial. Serà el primer dels tres partits que el combinat nacional dispute a la fase inicial. La selecció espanyola està enquadrada en el grup A. A més d’Holanda, amb República Txeca i Bèlgica. Els dos primers classificats accediran a les semifinals.

L’enfrontament contra les txeques arribarà el diumenge. Una victòria en este partit seria vital per a les aspiracions de les jugadores d´Adrian Lock que, en principi, haurien de jugar-se l’accés a la lluita per les medalles davant Bèlgica (dimarts 22 d’agost). En el precedent més recent entre estes dos seleccions, al començament d’este mes, la balança es va decantar del costat belga per 1 a 3.

L’altre grup, està compost per Anglaterra, Alemanya, Irlanda i Escòcia. D’ací eixiria el rival d’Espanya en una hipotètica semifinal, el dijous 24 d’agost. La final es disputaria el dissabte 26. En cas d’aconseguir-la, Riera i les seues companyes estarien en disposició de superar els millors resultats de la selecció nacional en un campionat continental, les plates de Barcelona ‘03 i Amsterdam ’95.

Tres futbolistes paralímpics FER en l’Eurocopa

Més solera té la trajectòria de la selecció espanyola de futbol per a cecs en les Eurocopes. Set vegades campió, el combinat de Jesús Bargueiras afronta a Alemanya un nou repte: tornar a manar en el Vell Continent. Dels vuit jugadors invidents que integren l’equip espanyol, tres són esportistes FER: José Luis Giera, Sergio Alamar i Iván López.

Giera disputa la seua quarta Eurocopa amb la intenció de superar la medalla de bronze de fa dos anys a Anglaterra i igualar l’or de fa quatre a Itàlia. Alamar i López, no obstant açò, s’estrenen en un certamen continental. Els tres ja van estar presents el passat any en els Jocs Paralímpics de Riu, on van ser sisens.  El primer partit serà contra una selecció debutant, Geòrgia, demà dissabte. A continuació, jugaran contra Rússia, Bèlgica i Turquia. Els dos primers passaran a les semifinals. En l’altre grup, les seleccions més potents són Alemanya i Anglaterra. Rivals, a priori, de la Roja Paralímpica en la lluita pels metalls.