Daniel Andújar acarona la seua presència en Río 2016

Quan a principi d’any, dies abans que s’iniciara la temporada atlètica en pista coberta, Daniel Andújar assegurava sense dubtes i de forma categórica que la consecució de la mínima olímpica en la seua prova, els 800m, no era cap utopia, pocs podien pensar que el seu missatge acabaria sent una premonició i una demostració, justificada i sòlida, de confiança en sí mateix. A pesar de la seua joventut, 22 anys, l’esportista alacantí de San Vicent del Raspeig ja presenta un recorregut ampli i extens. I ja havia mostrat detalls d’atleta d’excel.lent nivel. Però rebaixar la frontera de 1 minut i 46 segons semblava un repte massa dur. Quasi titànic. Paraules majors. Fins que el passat 3 de juny, durant el Meeting Iberoamericano de Huelva, va protagonitzar la seua particular eclosió amb una espectacular marca de 1 minut 45 segons i 61 centèsimes. La seua presència en Rio no és segura. Pero acarona el passaport olímpic.

La seua fita comporta un gran mèrit. Com a atleta d’elit, Dani Andújar gaudix i atressora unes condicions privilegiades per a la pràctica de l’atletisme. Molt per damunt del comú dels mortals. “Però no soc cap superdotat. Me considere un currante de l’atletisme. Tot allò que he aconseguit ha sigut a base de molt d’esforç, de molt de treball, de molta insistència i de molta duresa mental. I així seguirà sent en el futur”, apunta l’atleta del Projecte FER. Daniel Andújar es mostra especialment agraït a Llorenç Solbes, “el meu entrenador de tota la vida, una mena de segon pare. Portem molts anys junts, la meua trajectòria esportiva no s’entendria sense el seu suport, els seus consells i el seu assessorament. Si finalment vaig a Rio, gran part de la conquista també serà seua”. Assenyala l’esportista alacantí.

daniel andújar 2

Des del passat 3 de juny, Dani Andújar seguix pendent de sí mateix, del seu dia a dia, dels seus entrenaments, dels seus progresos, del seu somni olímpic, dels seu calendari… Però també està atent a la competència. Li resulta inevitable vigilar els moviments dels seus rivals directes. En la competició atlètica d’uns Jocs Olímpics, un pais pot presentar tres atletes per prova. En l’actualitat, només l’andalús Kevin López, el salmantí Álvaro de Arriba i el propi Dani Andújar han rebaixat la frontera de 1 minut i 46 segons i, per tant, han abastat la desitjada mínima olímpica. Però el partit encara no s’ha acabat. “A principi d’any, vaig pronosticar que podria aconseguir-ho i no m’he enganyat. També vaig aventurar que algun company més ho abastaria i així ha sigut. Cal esperar”, assenyala l’esportista FER. Si finalment hi ha més de tres atletes amb la marca requerida, la competició que dictaria sentencia serà el Campionat d’Espanya, previst en Gijón per a l’últim cap de setmana de juliol.