Daniel Ros: “Estic convençut que tornaran els bons resultats”

Semblen llunyans. Encara s’albiren difusos. No obstant això, els Jocs de Tòquio 2020 estan més presents i pròxims del que indica el calendari. Sobretot, per a aquells esports que ja han inaugurat oficialment la classificació per a la cita olímpica. Són modalitats en les quals cada torneig comença a tindre un valor enorme. Com el taekwondo, en el qual els esportistes es troben immersos en una lluita frenètica per aconseguir les escasses places que es repartixen de manera automàtica. És el cas de Daniel Ros (Catral, Alacant, 08/11/1993), una seriosa opció de participació olímpica en la capital nipona per al Projecte FER.

Ros ocupa actualment l’onzena plaça en el rànquing olímpic de la seua categoria (més de 80 kg). En els pròxims mesos, “he de retallar la diferència que em separa dels 6 primers classificats. No és poca distància, però tampoc és irrecuperable. Només els 6 primers de cada categoria aconseguixen plaça directa per a Tòquio 2020. I estic en la pomada. Estic animat i amb molta il·lusió”, explica Ros. Des que va començar l’any 2018, Daniel Ros ha estat present en 11 competicions internacionals. Ha pujat a 5 podis, dels quals destaca especialment la medalla de plata aconseguida en el Campionat d’Europa, celebrat a Kazan durant el mes de maig passat. Un subcampionat continental que ha representat, fins ara, el principal èxit de la seua carrera esportiva. A Rússia, només va cedir en la final. “Vaig caure davant Vladislav Larin, tot un ídol local i, actualment, un taekwondista situat en una altra dimensió”, recorda Ros.

He demostrat que puc competir amb qualsevol

L’alacantí representa la classe mitjana alta del taekwondo internacional. ”He demostrat que puc competir amb qualsevol”, comenta l’esportista FER. Així ho va evidenciar també amb l’or en l’Open de Las Vegas, amb la plata en l’Open Internacional d’Espanya, o amb l’or en els Jocs Mediterranis. No obstant això, en les tres últimes competicions, totes del màxim nivell, tres Grans Premis, no ha exhibit el seu millor nivell. A l’agost va caure en el primer combat del Gran Premi de Moscou. El mes de setembre va ser derrotat en el primer assalt del Gran Premi de la Xina Taipei. I el mes d’octubre, el mateix, a Manchester.

Li queda encara l’últim Gran Premi de l’any, previst del 23 al 25 de novembre a Dubai. Durant les últimes setmanes, “he treballat especialment l’aspecte físic, amb l’objectiu de guanyar massa muscular. Reconec que les tres eliminacions prematures en els últims 3 grans esdeveniments m’han decebut, per descomptat. Però encara estic molt motivat. Estic convençut que tornaran els bons resultats. Quin millor escenari que la final del Gran Premi a Dubai dins de pocs dies. Este torneig puntua doble. Si arribara lluny, seria tot un colp d’efecte, moral i classificatori”, expressa Daniel. El tren cap a Tòquio ja està en marxa. A més, ha aconseguit la màxima velocitat. L’esportista FER no vol quedar-se a terra. Ha desaprofitat alguns comodins. Però encara queda molta partida per davant.