De les esperes olímpiques als èxits juvenils

Les grans conquestes són les que més costen. Arribar al cim requerix el seu temps. Abastar, per exemple, la classificació per a uns Jocs Olímpics i Paralímpics és una fita massa preciada i valuosa com per a abastar-la sense patiment. En ple compte enrrere cap a Rio 2016, hi ha esportistes del Projecte FER tan prop de viatjar a Rio com de quedar-se a les portes. El recent cap de setmana ha acollit alguns casos molt gràfics. Per a Laura Gómez, la incertesa continua. La judoca valenciana no va poder certificar el seu passaport olímpic este passat divendres en el Grand Slam de Kazajistán. Va donar-se la pitjor combinació possible. Laura va caure en el primer combat i les seues rivals més directes van sumar punts. Conclusió, l’esportista FER es manté entre les escollides, però no sabra si complirà el somni de competir en Rio fins la celebració del Master en Mèxic a finals de mes. Si apenes hi ha renúncies entre les 16 judoques classificades per al Master, Laura estarà en Rio. Però si hi ha vacants per part de les que ja tenen la seua plaça olímpica totalment clara, Laura i la resta d’aspirants es voran obligades, aleshores sí, a jugar-se la classificació a una carta. Lluny de Brasil estava David Levecq. Fins ahir diumenge, dia en que va abastar la mínima B en els 50m lliures S10 durant la celebració del Campionat autonòmic de natació paralímpica. En apenes una setmana, l’esportista FER ha passat del sabor agredolç que li va deixar l’Europeu absolut a l’alegria de saber-se virtualment en els Jocs de Rio. Exactament el mateix que els seus companys Ricardo Ten, José Antonio Marí y Ariadna Edo.

En ple assalt cap al l’objectiu de la classificació olímpica, amb la tensió, il.lusió i incertesa com a ingredients, es troben altres integrants del Projecte FER. Són els casos, per exemple, d’Anna Sanchis i Pablo Torrijos. La primera ha participat este cap de setmana amb la selección espanyola en una ronda ciclista en Finlàndia. Sobre una participació global de 35 competidores, la ciclista de Genovés ha ocupat la huitena plaça en la general, i ha sigut la segona de les 5 integrants de l’equip nacional. Ha millorat les seues prestacions i sensacions. Queden tan sols 15 dies per a saber si el ciclisme femení espanyol tindrà representació en les proves de ruta i, per tant, per a conéixer si Anna estarà o no a Brasil. Mentrestant, Pablo Torrijos reapareixia este cap de setmana en el Campionat d’Espanya universitari d’atletisme. En la seua primera aparició a l’aire lliure, el castellonenc saltava 16,02m, lluny encara de la mínima olímpica de 16,85m. Ho seguirà intentant en les properes setmanes. Per la seua banda, Alejandra Quereda i Elena López, els billets per a Rio 2016 de les quals estan més que assegurats, continuen perfilant-se com a serioses opcions de medalles en Brasil. Les dos esportistes FER han tornat a contribuir a l’excel.lent actuació del conjunt espanyol de gimnàstica rítmica en la Copa del Món de Taskent, Uzbekistán, on han aconseguit dos medalles: bronze en l’exercici de 5 cintes, plata en el mixte.

CRÓNICA 2 (1)

Mentrestant, el triatló, l’halterofília i la vela han repartit fortuna durant el cap de setmana. A més, de la mà del sector més jove del Pojecte FER. La ciutat d’Àguilas acollia una triple cita amb el triatló. En El Campionat d’Espanya de la categoria Elit, desenrotllada baix la modalitat d’esprint, Roberto Sánchez Mantecón aconseguia la novena plaça de quasi 100 competidors (cinqué de 35 en la seua divisió, sub 23). En el Nacional junior, que reunia 110 participants, Javier Lluch Pérez fregava l’or, però obtenia una magnífica medalla de plata, fita que li assegura viatjar a l’Europeu de Lisboa de finals de maig. A més, en la disciplina paralímpica de paratriatló, José Vicente Arzo abastava una meritòria medalla de bronze en una nova Sèrie Mundial.

Respecte de l’halterofília, el balanç del Campionat d’Espanya junior celebrat en Madrid és el següent: or, a més amb una insultant autoritat, per a Alba Sánchez en menys de 58 kg; or i bronze per a Tomás Ruiz i Yves Ibáñez, respectivament, en la categoria de menys de 69 kg; i bronze per a Cristian Millán en menys de 77 kg. Excel.lent, també, Paula Lissorgues en vela. La jove esportista alacantina va ser la millor entre les 31 regatistes sub 18 que van competir en la Copa d’Espanya de la classe 4.7, disputada en Cadis. Amb este resultat, Paula tornava a retrobar-se amb un gran èxit i a certificar que destaca molt clarament entre les rivals de la seua edat. A més, en ciclisme, Sandra Alonso es reaferma com la líder de la Copa d’Espanya junior de ciclisme en ruta. Sandra va ser ahir segona de 31 corredores en la quarta prova de la competició, celebrada en Elda. També en la divisió junior, Isabel Ferreres va acabar dinovena. Per últim, Manu Bargues va ser segon en el ranking nacional d’esgrima de Logronyo i va signar una de les seues millors actuacions en una prova d’estes característiques.