De Tarragona a Estònia, de Ciutat Reial a Colòmbia

La temporada de l’atletisme a l’aire lliure va pujant de temperatura i va guanyant en trascendència. Després de diferents proves com controls federatius, lligues de clubs o certàmens de carácter provincial o autonòmic, arriben les grans cites: els Campionats d’Espanya en les seues diferents categories. Dos d’ells se celebren este proper cap de setmana. I fins a 6 atletes del Projecte FER dirimixen les seues hegemonies en territorio nacional i, en algins casos, les seues presències en les grans competicions internacionals, ja siguen europees o mundials.

Tarragona acull el Campionat d’Espanya sub 23. I fins la ciutat catalana es traslladen Daniel Andújar, Fernando Ramos i Marcos Ruiz. La perspectiva dels dos últims trascendix els límits propis d’este certamen nacional i s’extén fins Estònia, seu de l’Europeu de la categoria del 9 al 12 de juliol. De momento, cap dels dos (ni Fernando ni Marcos) ha aconseguit la mínima per a viatjar al país bàltic. Tots dos se la hjuguen quasi a una sola carta este cap de setmana.

Tots dos debuten en esta categoria promesa o sub 23. Marcos Ruiz va tindre un bateig somniat en proclamar-se campió d’Espanya de triple salt en pista coberta. Va ser en Antequera durant el passat mes de març. De momento, s’ha quedat a 11 centímetres de la mínima exigida, 15,80m. Mentrestant, Fernando ha arribat enguany fins els 7,40m, 25 centímetres dels 7,65m requerits. Ben distinta és la realitat del migfondista Dani Andújar. L’esportista de San Vicent del Raspeig viatjarà a Tarragona sense presions, sense ansietats i amb la tranquilitat d’haver abastat el registre sol.licitat este passat dissabte en una reunió atlètica celebrada en Bilbao.

Tres atletes sub 23 competiran en Tarragona i altres tres, en este cas juvenils, en Ciudad Real. Són Luis Salort, Izan Ahicart i Eugenio Teodoro. Dos d’ells, Salort i Ahicart, ja han fet els deures i ja han aconseguit la mínima per al Campionat del Món de la categoria, previst del 16 al 19 de juliol en Cali, Colombia. El gandienc Salort ja va proclamar-se campió d’Espanya de 110m tanques en pista coberta i ja va aconseguir el passaport a Cali en Leganés el passat 30 de maig, mentre que el decalthleta castellonenc Izan Ahicart també va asegurar-se la seua presència en Colòmbia gràcies al record d’Espanya aconseguit a principis de juny en Arona, Tenerife. Este cap de setmana sols competirà en proves soltes, en concret en tanques i disc. Per tant, qui realment es juga el passe al Mundial junior és Eugenio Teodoro en salt d’alçada.