13 esportistes integren l’equip FER en els Jocs Paralímpics

La delegació FER que competirà en els Jocs Paralímpics de Rio 2016 serà més nombrosa del previst. Finalment, seran 13 els esportistes del Projecte FER que es desplaçaran fins a la capital carioca. L’exclusió de Rússia per incomplir el Codi Antidopatge del Comitè Paralímpic Internacional i el Codi Mundial Antidopatge ha permès, per exemple, la repeixca de la selecció espanyola de futbol per a cecs. Dels 8 jugadors que integren el combinat nacional, dos són integrants del programa FER. El primer és José Luis Giera, un oriolà de 31 anys que ja va aconseguir la medalla de bronze a Londres 2012. El segon és Sergio Alamar, el joveníssim esportista valencià de tan sols 15 anys d’edat.

“Estàvem atents a les notícies que arribaven al voltant d’este assumpte. Sabíem que la porta de Río es podia obrir de nou. Al final, així ha sigut. A meitat d’agost, van contactar amb nosaltres per a dir-nos que el dia 15 havíem d’estar a Madrid. Una alegria, la veritat, confessa José Luis Giera, qui a Rio viurà els seus segons Jocs Paralímpics. La felicitat de José Luis Giera, amb tot, no és comparable a la de Sergio Alamar. En realitat, el joveníssim esportista valencià (tan sols 15 anys d’edat) viu en una mena de núvol des que a finals d’agost li van confirmar la seua inclusió en la selecció definitiva. Practicant d’atletisme (pels mèrits en este esport, es va incorporar al Projecte FER), va començar a jugar a futbol a finals del passat any. Va ser convocat per primera vegada per la selecció de futbol per a cecs fa tres mesos. La seua segona presència en el combinat nacional li permet disputar els seus primers Jocs Paralímpics .

L’equip espanyol és un dels huit combinats presents en la competició de futbol paralímpic de Rio. Compartix grup amb les seleccions de la Xina (dia 9) , Argentina (dia 11) i Mèxic (dia 13). Després d’una lligueta, els dos primers classificats del grup passen a semifinals. A l’altre grup es troben Brasil, Turquia, l’Iran i el Marroc. “El nostre objectiu és lluitar pel podi, és clar. En les últimes grans competicions internacionals (ja siguen Mundials, Europeus o Jocs) sempre ens vam penjar una medalla”, apunta un ambiciós José Luis Giera. De moment, toca jugar. I intentar emular Dinamarca, la selecció que en l’any 1992 es va adjudicar l’Eurocopa de futbol per a la qual, en principi, no s’havia classificat. Millor mirall, impossible.

Els altres 11 esportistes del Projecte FER que viatjaran als Jocs Paralímpics de Río 2016 són els atletes David Casinos, Kim López i Héctor Cabrera; els nadadors Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq, Vicente Gil Ros i Ariadna Edo; el ciclista Maurice Eckhard; la judoca Mónica Merenciano i el regatista Héctor Álvarez.