Desembarcament d’esportistes FER en el Campionat d’Espanya d’Atletisme en pista coberta

Després d’algunes proves, tant nacionals com internacionals, servides com a aperitius, l’atletisme proposa este cap de setmana la primera gran competició d’un any especialment interessant. Durant el dissabte  21 i el diumenge 22, la ciutat malaguenya d’Antequera acull el Campionat d’Espanya en pista coberta, una competició que, en esta ocassió, presenta l’alicient afegit de ser una mena d’assaig general previ al Campionat d’Europa previst en Praga del 6 al 8 de març. I el Projecte FER prepara el particular desembarcament.

Diferents esportistes FER van a competir en terres malaguenyes. En els casos dels més joves, la presència en el certamen nacional té com a objectiu adquirir experiència, i seguir reforçant la seua progressió i aprenentatge. En este grup s’engloben els casos d’Alejandro Noguera o Marcos Ruiz, que arriben a este Campionat absolut una setmana després de proclamar-se campions en categoria promesa (Alejandro en llançament de pes, Marcos Ruiz en triple salt).

No obstant això, hi ha d’altres esportistes que acudixen a Antequera amb una major responsabilitat, ja siga per la exigència de guanyar les seues proves perquè són clars candidats a la victòria, ja siga per l’obligació de fer-ho bé per a aconseguir las mínimes que els permeten estar en el Campionat d’Europa de Praga. Amb el cartell d’aspirants al títol nacional estan Eusebio Cáceres i Pablo Torrijos. El primer apareix com a favorit indiscutible en salt de llargada després de saltar 8,16 a finals de gener en Karlsruhe. El seu oponent més seriós serà Jean Marie Okutu, atleta espanyol d’orige ghanés i campió d’Espanya en pista coberta en els dos últims anys.

Per la seua banda, Pablo Torrijos també figura como a campió en totes las quinieles del triple salt. El castellonenc ja va aconseguir fa pocs dies la mínima per a Praga i, alliberat d’eixa pressió, pot atacar, o inclus superar, els 16’60m. Els seus principals rivals seran Sergio Solanas y Jorge Gimeno.

Més incerts es presenten els casos de Conxa Montaner i Daniel Andújar. L’atleta de L’Eliana afronta una de las últimas oportunitats d’aconseguir els 6,50m exigits para a estar en l’Europeo de Praga. A banda d’este repte, Conxa buscarà el seu onzé títol nacional en pista coberta en la prova de salt de llargada davant rivals de nivell com Mari Mar Jover i Fàtima Diame. Per últim, Daniel Andújar correrá els 800m, prova d’una gran exigència por la presència de competidors tan qualificats com Kevin López i Luis Alberto Marco.