Destinació, Suècia

3.260 km i 2.800 km. Estes són, respectivament, les distàncies que separen la Comunitat Valenciana de les localitats sueques de Gavle i Boras, escenaris de sengles Campionats d’Europa d’atletisme. El sub-23 se celebra a Gavle de l’11 al 14 de juliol. El sub-20 es disputa a Boras, una setmana més tard, del 18 al 21. Fins al país escandinau, s’hi desplaçaran huit esportistes del Projecte FER per a afrontar les seues grans cites de l’any. Alguns han visitat este matí la Fundació Trinidad Alfonso, les instal·lacions de la qual han acollit una roda de premsa prèvia als dos certàmens.

Campionat d'Europa sub-23 (Gavle, 11-14 de juliol)

Claudia Conte: “Enguany hi ha molt de nivell en les combinades europees, és com estar en un Mundial".

Després d’acabar desena en el Campionat del Món sub-20 de Tampere, Finlàndia, durant l’any passat, la combinera castellonenca afronta l’heptatló d’este Europeu amb la il·lusió que li dona el creixement experimentat durant els últims mesos. Si està al seu màxim nivell, podria arrimar-se a plaça de finalista, huit primeres.

 • Dijous 11 de juliol, Primera jornada de l’heptatló
 • Divendres 12 de juliol, Segona jornada de l’heptatló

Enrique Herreros: “Tinc millor marca que el meu entrenador quan tenia la meua edat"

Després de ser medalla de bronze en els 1.500m del recent Campionat d’Espanya, una prova duríssima i d’una competència feroç a territori nacional, el deixeble de José Antonio Redolat vol llevar-li l’espina de l’any passat, en què es va quedar a escasses centèsimes de passar a la final del Mundial sub-20.

 • Dijous 11 de juliol, 19h, Semifinals
 • Dissabte 13 de juliol, 18:20h, Final (si es classifica)

El Hocine Bouchrak: “Ser finalista i acabar entre els 8 primers és l'objectiu. Estic en un bon estat de forma i crec que ho puc aconseguir”

Encara que va nàixer al Marroc, El Hocine viu a Crevillent des que tenia 9 anys, des de 2007. L’atleta FER es disposa a afrontar el primer gran esdeveniment internacional de la seua trajectòria esportiva. A Espanya, ha encadenat dos títols sub-23 en els 3.000m obstacles. Si mostra la seua millor versió, pot arrimar-se, fins i tot, a les places d’honor.

 • Divendres 12 de juliol, 17:15h, Semifinals
 • Diumenge 14 de juliol, 17:40h, Final (si es classifica)

Campionat d'Europa sub-20 (Boras, 18-21 de juliol)

Enrique Llopis: “He millorat molt la gestió de la pressió. No em fa por que em consideren un dels favorits"

L’atleta de Bellreguard arriba a l’Europeu amb les màximas aspiracions. De fet, tots els pronòstics l’assenyalen com a clar favorit per al pòdium en els 110m tanques; fins i tot, per a la medalla d’or.

 • Dijous 18 de juliol, 11:10, Sèries preliminars
 • Divendres 19 de juliol, 12:15, Semifinals (si es classifica)
 • Dissabte 20 de juliol, 19:30, Final (si es classifica)

Gema Martí: “He agafat amb més ganes la temporada a l'aire lliure i em sent preparada per a este Europeu. Puc ser-ne una de les huit millors"

La llançadora de martell gandiana aspira al millor en este Europeu sub-20. Gema va brillar en el certamen continental sub-18 de Geòrgia en 2016 (va ser cinquena) i en el Mundial sub-18 de Kènia en 2017 (va ser huitena). Per contra, va estar per davall de les seues possibilitats en el Mundial sub-20 de l’any passat a Finlàndia. Ara, sí o sí, vol acabar entre les 8 primeres.

 • Divendres 19 de juliol, 12:30, Qualificació
 • Dissabte 20 de juliol, 18:45, Final (si es classifica)

Pablo López Rodríguez: “Prefierisc batre la meua marca personal a quedar en una posició determinada"

Després de competir sense sort en el Mundial sub-20 de l’any passat, Pablo debuta en un esdeveniment continental. El saltador d’altura valencià té la seua plusmarca personal en 2’16m. Si ronda este registre, pot estar entre els millors.

 • Divendres 19 de juliol, 12:30, Qualificació
 • Diumenge 21 de juliol, 18:05, Final (si es classifica)

Jorge Dávila: "Porte una bona temporada d'aire lliure. Espere confirmar-la a Suècia i donar un impuls a la meua carrera"

Després de ser nové en el decatló del Mundial sub-18 de Kènia en 2017 i perdre’s el Mundial sub-20 de l’any passat a Tampere, el decatleta de Benicàssim (segon i últim any com a sub-20) s’ha proposat fer un pas avant, un salt de qualitat. De moment, les perspectives són bones. Durant esta temporada d’aire lliure, Jorge ha completat dos molt bons decatlons.

 • Dissabte 20 de juliol: Primera jornada del decatló
 • Diumenge 21 de juliol; Segona jornada del decatló

Eloy Hornero: "Espere competir bé per fi en una prova sobre tartan"

Després de ser seté en la Copa d’Europa sub-20 de marxa en ruta, certamen disputat a Lituània a mitjans de maig, l’atleta castellonenc intentarà superar-se en la prova de 10km a l’estadi de Boras. Eloy té un compte pendent en les proves de marxa que es desenvoluparen en el tartan. Intentarà saldar-la a terres escandinaves

 • Diumenge 21 de juliol, 12:40, 10km masculins