Tret d’eixida

Torna l’esport rei. La disciplina que més esportistes aporta al Projecte FER irromp de nou. Després d’un prolongat parèntesi de quasi mig any, reapareixen els salts, els llançaments, les proves de velocitat, les carreres de mig fons… A més, en totes les categories: des de la divisió absoluta fins les més inferiors. De moment, l’atletisme es reprén amb la temporada de pista coberta. Per davant, dos mesos de competicions baix sostre, preferentment nacionals, que arribaran al seu moment culminant amb la disputa del Campionat del Món absolut del 17 al 20 de març en Portland, Estats Units. Amb posterioritat, a partir del mes de maig, arribarà l’aire lliure. La punta de l’iceberg s’abastarà en agost, en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

València acull l’inici de la temporada atlètica. Este proper dissabte, 30 de gener, el Palau dels Esports Lluis Puig acull una nova edició de la Copa del Rei i de la Reina en pista coberta. S’obrin les oportunitats per a aquells esportistes que encara han d’aconseguir la somniada marca per a viatjar als Jocs de Rio. Respecte dels representants FER, fins la data, només Mar Jover ostenta la desitjada mínima gràcies al seu salt de 6,78m aconseguit el passat mes d’agost. Durant les properes setmanas i mesos, buscaran seguir el camí de l’alicantina les seues amigues i rivals en la llargada femenina Concha Montaner i Fátima Diame (les dos han de superar els 6,70m), Eusebio Cáceres (la mínima de la llargada masculina se xifra en 8,15m) i el triplista Pablo Torrijos, obligat a arribar als 16,85m en el triple salt.

Durant estes primeres setmanes de la nova temporada atlètica, el primer gran Campionat d’Espanya arribarà amb el Nacional sub 23, que se celebrarà el 20 i 21 de febrer en San Sebastià. En esta categoria promesa s’engloben enguany Fátima Diame, Paula Ferrándiz, Daniel Andújar, Daniel Mazón, Judit Prats, Fernando Ramos Adrián Sobrino i Axel Vives. Ja en març, els dies 5 i 6 de març en Madrid, es disputarà el Campionat d’Espanya absolut, un assaig del Mundial baix sostre, programat en la ciutat americana de Portland del 17 al 20 d’eixe mateix mes. També durant eixe mateix cap de setmana, Sabadell acollirà el certamen nacional junior amb la presència, entre altres, d’Eugenio Teodoro, Víctor Pastor o Nuria Garcia Arcos.

Després d’una breu interrupció durant unes poques setmanes del mes de maig, arribarà la temporada d’aire lliure. El moment màgic s’escenificarà amb la celebració de les proves atlètiques dels Jocs de Rio durant el mes d’agost. No obstant això, amb abterioritat, l’agenda proposa altres cites internacionals molt interessants. Per exemple, el Campionat d’Europa absolut en Holanda del 6 al 11 de juliol. O per exemple, els Jocs del Mediterrani categoria sub 23 en Tunísia a finals de maig. O el Campionat del Món junior en Polònia en juny. Per a que açò arribe, encara falta. De momento, tornen les emocions de l’atletisme. Que comencé l’espectacle.