Comença l’atletisme

Torna l’atletisme. La disciplina que més esportistes aporta al Projecte FER irromp de nou. Després del dilatat parèntesi de quasi mig any, reapareixen els salts, els llançaments les proves de velocitat, les carreres de mig fons… A més, en totes les categories: des de la divisió absoluta fins les mes inferiors. De moment, l’atletisme es reprén amb la temporada de pista Coberta. Per davant, dos mesos de competicions baix sostre, principalment nacionals, que abastaran el seu moment culminant amb la disputa del Campionat d’Europa absolut del 3 al 5 de març en Belgrad, Serbia. Després, a partir del mes de maig, arribarà l’aire lliure, la punta de l’iceberg del qual s’abastarà del 5 al 13 d’agost en Londres, seu del Campionat del Món absolut.

El tret d’eixida es donarà este proper dissabte, 28 de gener, amb motiu d’una nova edició de la Copa del Rei i de la Reina en pista coberta, certamen que se celebra a Madrid. Primer test oficial i seriós del curs per a Pablo Torrijos, Daniel Andújar, Mar Jover o Fàtima Diamé, entre altres. A partir d’este moment, arribaran més competicions. El cap de setmana del 11 i 12 de febrer, es disputarà el Campionat d’Espanya sub 23 baix sostre a Madrid. Una setmana més tard, el dissabte 18 i el diumenge 19, serà el torn del Nacional absolut en Salamanca. I serà al mes de març, quan s’acabe la temporada de pista coberta. Primer amb el Nacional júnior a València i, sobretot, amb el Campionat d’Europa absolut a Sèrbia, on, per exemple, Pablo Torrijos defensarà la condició de subcampió continental aconseguit a Praga en 2015.

Després de l’obligat parèntesi, l’atletisme reprendrà la seua activitat al mes de maig. Primer, amb les diferents jornades de la lliga de clubs. A poc a poc, el ritme i la intensitat s’aniran accelerant. Així, a finals de juny, arribaran el Campionat d’Europa per seleccions a Lille, França, i el Nacional juvenil a la localitat madrilenya de Getafe. El mes de juliol acollirà diversos Campionats d’Espanya. Per exemple, el de la categoria promesa o sub 23, que tindrà lloc a Torrent el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol; o el júnior, previst per al 8 i 9 de juliol a Catalunya, o l’absolut, la celebració està fixada per als dies 22 i 23 de juliol en una seu encara per confirmar.

L’estiu també serà l’època de les principals cites internacionals. Destaquen principalment tres esdeveniments. Del 12 al 16 de juliol, se celebrarà a Polònia l’Europeu sub 23, la principal competició de l’any per, per exemple, Thierno Amadou, Judit Prats o Fàtima Diamé. Una setmana més tard, del 20 al 23 de juliol, serà el torn de Luis Salort, Claudia Conte, Andrea Verdú o Carmen Ramos al Campionat d’Europa júnior a Grosseto, Itàlia. Finalment, la traca final arribarà al mes d’agost; en concret, del 5 al 13 d’agost, dates que acolliran el Campionat del Món absolut a Londres. La presència a la capital anglesa és el gran somni de l’any per als Torrijos, Càceres, Andújar o Jover. Per a això, encara falta. De moment, en pocs dies, tornen les emocions de l’atletisme. Del rei dels esports. Que comence l’espectacle.