Distintes formes de començar el nou curs

El curs esportiu de l’any 2016 dóna els seus primers passes. Habitualment, els que més costen. S’imposen la paciència i el rodatge per tal d’adquirir, poc a poc, el millor nivell. Sobretot, en aquelles modalitats més explosives. Com ho és l’atletisme. Després d’un llarg parèntesi, l’esport rei ha représ la seua activitat. La temporada va inaugurar-se oficialment este passat dissabte en Valencia, en el Palau Luis Puig, escenari d’una nova edició de la Copa del Rei i de la Reina. Els equips de la Comunitat Valenciana no van deixar el més mínim badall per a la sorpresa. Van exercir, de nou, la seua hegemonía. Playas de Castelló, en categoria masculina, i el rebatejat Club d’Atletisme Diputació de Valencia (l’antic Terra i Mar), en la femenina, abastaren els títols de campions. Respecte de l’apartat individual, quatre atletes del Projecte FER destapaven també en la seua terra el nou exercici.

Els quatre representants FER van afrontar les seues proves en el fossal d’arena. En la llargada femenina, Mar Jover va adjudicar-se el primer duel de la temporada. L’atleta alacantina, qui ja ostenta la mínima olímpica des del passat mes d’agost, va arribar fins els 6,15m i va superar Conxa Montaner, qui va volar fins els 6,02m, marca que encara queda lluny del registre exigir per a competir en Rio, 6,70m. Mentrestant, Pablo Torrijos també evidenciava que la plenitut requerix temps. Dominava el triple salt masculí gràcies als seus 16,17m, medició molt distant dels desitjats 16,85m que concedixen el passaport fins a Brasil.

Per la resta, l’últim cap de setmana de gener ha acollit dos competicions desenrotllades sobre l’aigua. En Miami, Ivan Pastor finalitzava en la catorzena plaça la primera prova de 2016, una Copa del Món. L’esportista alacantí, confirmat ja com olímpic en Rio, va signar un primer dia advers. Encara que va millorar amb el transcurs de les regates i va remuntar posicions, no va poder concloure el certamen entre els 10 primers per a disputar la Medal Race de l’última jornada. Ivan tornarà a competir a finals del mes de febrero amb motiu del Campionat del Món de la classe RS:X en Eilat, Israel.

Respecte de la natació, d’exitosa cal calificar l’actuació dels tres esportistes FER en el Campionat d’Espanya promeses de natació paralímpica. En categoria femenina, Ariadna Edo (S13) i Ana Maria Martínez (S10) no sols guanyaven les quatre proves que les dos van disputar en les seues respectives categories; a més, de les 32 participants en la divisió junior, Ariadna encapçalava la classificació global i Ana Maria obtenia la segona posició. Mentrestant, Sergio Martos també destacava en la seua categoria, la S8, i ocupava la tercera plaça en la general de la competició junior masculina. Per a concloure. Lola Riera disputava en Valencia dos nous amistosos de preparació olímpica amb la selecció espanyola. En tos dos casos, el rival era Bèlgica. Empat a 2 en l’assaig de divendres; victòria per 5 a 0 en l’enfrontament de dissabte.