El desig olímpic de Daniel Andújar

Ambició, personalitat i convicció. Algunes de les qualitats més valuoses per a qualsevol esportista abunden en el caràcter de Daniel Andújar. Personal i esportiu. L’atleta alacantí, de 21 anys, s’ha reptat a sí mateix. A pesar de ser conscient de les enormes dificultats que entranya el seu propi pols, s’ha proposat aconseguir la mínima per a competir en els 800m dels Jocs Olímpics de Rio 2016. La marca mínima exigida és 1:46:00. El seu millor temps fins la data es 1:46:78. “Set dècimes és el que me separa del registre màgic. No és poc, ho sé, però tampoc és una barrera insalvable. Me veig capacitat per a rebaixar eixa marca. No la considere inabastable. No me rendixc. Vaig a intentar-ho per tots els mitjans”, comenta Andújar.

Dani Andújar conclou enguany la seua etapa com atleta promesa o sub 23. En esta categoria, va ser seté en el Campionat d’Europa de 2015 celebrat en Estònia. Lliura la seua lluita contra sí mateix (en el seu dia a dia, en els seus entrenaments rutinaris) per a burlar la implacable resistència que oferixen el seu cos i el cronòmetre; però també lluita contra un ramillet de competidors directes que perseguixen el seu mateix somni. “A banda de Kevin López, que ja té la mínima olímpica i que està un esglaó per damunt de la resta”, hi ha un grup d’aspirants molt igualats que, si tenim el dia, podem donar la gran campanada en qualsevol momento. Aposte perquè algú més aconseguix el passaport cap a Rio”, aventura l’atleta FER.

La seua millor marca en els 800m es remunta a l’any 2014, en el Meeting Internacional Citta di Padova, quan només tenia 19 anys. Potser per això, perquè s’inspira en aquell precedent, perquè és en este tipus de proves on es corre amb més alegries i quan es poden travessar més fronteras, l’alacantí ha inclòs en el seu calendari dos reunions internacionals abans de afrontar el Campionat d’Espanya sub 23. Dani Andújar participarà en els meetings de Gante (demà dissabte 13 de febrer) i Sabadell (18 de febrer). Dies després, durant el cap de setmana del 20 i el 21 de febrer, afrontarà el Nacional promesa en pista coberta.

Com no podia ser d’altra manera, admira el kenià David Rudisha, autèntic dominador i actual plusmarquista mundial dels 800m. “El que més em meravella de Rudisha és la facilitat i l’elegància amb la qual es desevol en la pista”, apunta l’atleta FER. Quan Daniel s’examina a sí mateix, detecta virtuts i defectes, valors i tares, “però sincerament no me canviaria per ningú. Si he d’evaluarme, crec que tinc una bona punta de velocitat per als 800m, mentre que he de millorar en diversos conceptes, des dels aspectes tècnics fins poder assumir més volum de treball. Però encara soc jove i tinc prou marge de millora”, conclou l’esportista alacantí. Reflexions de Daniel Andújar, obstinat en protagonitzar enguany l’heroicitat de ser olímpic en Rio.