El boxejador FER Jhonatan Saavedra, preparat per a donar el salt internacional

Consolidació i grans reptes. Éstes són les paraules que millor definixen la trajectòria passada i futura de Jhonatan Saavedra. El boxejador del projecte FER conclou un 2014 en que ha ratificat la seua clara hegemonía en la categoría semipesada (de 75 a 81 kg) en territorio nacional, i afronta el 2015 amb la desbordant il.lusió de doctorar-se en competicions internacionals per tal d’encaminar-se cap al seu gran somni: la presència en els JJOO de Rio de Janerio 2016.

Jhonatan Saavedra ha signat en 2014 un doblet nacional. Durant el mes d’abril, es proclamava campió d’Espanya (tercera vegada que ho aconseguia després dels títols de 2010 i 2013) i este passat cap de setmana guanyava el Campionat nacional de clubs, una prova que s’estrenava en el calendari enguany. “Savia que era favorit i no va poder-me la pressió”, comenta l’esportista FER nascut a València, pero resident a Aldaia.

Ara toca obrir fronteres. Fidel a la seua ambició i al seu carácter guanyador (“no m’agrada perdre a res”), l’esportista FER vol donar el gran salt a nivel internacional. Als seus 27 anys, i en plena maduresa, Jhonatan es fixa, com tants altres esportistes, el gran objectiu de classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro en 2016. Internacional amb Espanya des de 2010, encara que sense grans resultats fora del nostre país, “sóc conscient que ha arribat el moment de donar-li un nou impuls a la meua carrera esportiva. És molt difícil perquè el nivell en un Europeu i un Mundial es altíssim, però me considere capacitat per a, almenys, competir i tindre les meues opcions d’aconseguir el desitjat passaport olímpic. L’experiència que he acumulat durant els últims anys pot ajudar-me molt”, assenyala l’esportista FER

Després de dos proves test en Bulgaria i Polònia en els mesos de febrer i abril respectivament, Jhonatan afrontarà el seu primer gran moment de 2015 en agost, data del Campionat d’Europa. En este certàmen es distribuixen els billets per al Campionat del Món, previst per a octubre i on l’esportista FER intentarà plasmar en realitat el seu gran somni: convertir-se en olímpic.