El cap de setmana més internacional del Projecte FER

Holanda, Escòcia, Portugal, Turquia, Itàlia i Nova Zelanda. En tots estos països ha estat representat durant els últims tres dies el Projecte FER, que ha vixcut el cap de setmana més internacional i cosmopolita des que va començar 2015. En totes estes localitzacions ha hagut esportistes FER, erigits, més que mai, en ambaixadors de l’esport de la Comunitat.

De totes estes destinacions per les quals s’ha passejat el logotip FER en els últims tres dies, el principal èxit s’ha aconseguit en Lisboa. La selecció espanyola de gimàstica rítmica, amb l’alacantina Alejandra Quereda com a una de les seues components, abastava el primer gran triomf de l’any amb dos medalles de bronze en la primera Copa del Món de 2015, celebrada en la capital portuguesa. Si dissabte arribava el bronze en la classificació general per darrere d’Itàlia (or) i Israel (plata), diumenge també es pujava al tercer esglaó del podi en l’exercici mixte.

De Portugal a Holanda. Maurice Eckhard no va poder retrobar-se amb el podi en el Campionat del Món de ciclisme adaptat en pista que s’ha disputat en Holanda. El somni del ciclista FER era tornar a penjar-se una medalla en la seua gran especialitat, la persecució individual de la categoria MC2 (no ho fa des de l’edició de 2007 en Burdeus). Com en ell és habitual, Maurice va demostrar la seua competitivitat. Va acabar finalment seté i, encara que no va abastar el podi, va ratificar que continua entre els millors. A més, va ser catorzé en la prova de 1 km.

Altres esportistes adaptats FER que també han competit este cap de setmana en l’estranger han sigut els tres asos de la natació, Ricardo Ten, David Levecq i José Antonio Marí. Ho feien en l’Open Internacional de Glasgow, una mena d’assaig general en la mateixa ciutat i la mateixa piscina que acolliran el Campionat del Món en juliol. Els tres van confirmar de nou la seua plena consolidació en l’elit i la seua hegemonia en les seues proves favorites (Ten en els 100m braça SB4, Levecq en els 100m papallona S10, i Marí en els 50m i 100m lliures S9). No obstant, només el primer té garantida ja la mínima mundialista. Va atrapar-la a principi d’any en Tenerife. David i José Antonio no van poder abastar-les (el segon va quedar-se a dècimes en les dos distàncies) i hauran d’aconseguir-les en properes cites. La següent oportunitat arribarà en Berlín d’ací a tres setmanes.

Per la seua banda, la judoka Laura Gómez va tancar el seu frenètic mes de març amb una eliminació prematura en el Grand Prix de Samsun, en Turquia. La valenciana va caure en el primer combat, el de huitens de final, i no va poder reeditar el brillant bronze aconseguit la passada setmana en Tiblisi, Geòrgia. Ara, Laura dedicarà el mes d’abril a entrenar i tornarà a competir en maig amb motiu del Grand Prix de Croàcia i del Grand Slam de Bakú.

El Projecte FER també ha estat present en Itàlia i en Nova Zelanda. En el país transalpí, la ciclista Anna Sanchis no va tindre sort en el Trofeu Alfredo Binda-Comune, una clàssica d’un dia que conclou en Cittiglio, localitat de la regió de Lombardia. La ciclista de Xàtiva va vore’s afectada per una caiguda en el kilòmetre 30 i ja no va poder contactar amb el grup principal. Mentrestant, Jesús Gomar va participar en la segona Sèrie Mundial Triatló 2015, que va tindre lloc en Auckland, Nova Zelanda. El de Gandia no va concloure una prova d’altíssim nivel guanyada per l’angles Jonathan Brownlee i en la qual Javier Gómez Noya va ser segon.

Per últim, la ciutat de Málaga acull estos dies (fins dimarts 31 de març) el Campionat d’Espanya Open de Primavera, una de les grans cites de la natació en territorio nacional durant el present any. De moment, la delegació FER present en la piscina andalusa ha aportat aportat bons resultats. Així, l’oriolà Pedro Terrés va finalizar en una meritòria cinquena posició (segon espanyol) en la final A dels 200m papallona. Una destacada actuació després d’un 2014 en blanc a causa d’una lesió en el muscle. A més, la castellonenca Lidón Muñoz ha rendit a un molt bon nivell en las proves de 50 i 200m lliures, en las quals va acabar quarta en les finals A; però si llevem les nadadores forànies, va ser la segona espanyola.