El COE i la Fundació Trinidad Alfonso renoven el seu acord de col.laboració

Continuaran desenrotllant el treball de divulgació dels valors olímpics en els col.legis de la Comunitat Valenciana

El Comité Olímpic Espanyol (COE) i la Fundació Trinidad Alfonso han signat la renovació del seu conveni de col.laboració. Mitjançant el mateix, el COE i la Fundació presidida per Juan Roig continuaran desenrotllant la campanya ‘Todos Olímpicos-FER Play’ en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

‘Todos Olímpicos-FER Play’ és un projecte de divulgació de la Filosofia que impregna el Moviment Olímpic a través de l’experiència de dos esportistes d’elit. Actualment, els encarregats de realitzar eixes xerrades són la jugadora d’handbol Montse Puche i el tirador d’esgrima Javier García.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha destacat que este tipus d’iniciatives “tenen un alt valor per a la institució, ja que afecta un dels segments de la societat més sensibles, els adolescents”. Per la seua banda, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, va referir-se a la importància que este projecte educatiu “es trobe fonamentat en valors que acompanyaran els joves durant toda la seua vida i que tenen a vore amb l’esport, el companyerisme y l’esforç per tal d’aconseguir els objectius que cadascú es proposa”.

Esta iniciativa va nàixer com adaptació a la Comunitat Valenciana del programa ‘Todos Olímpicos’ que ja venía treballant el COE en la Comunitat de Madrid estos últims anys. Amb esta aliança, centenars de xiquets y xiquetes de la Comunitat es podran beneficiar d’este programa.

‘Todos Olímpicos-FER Play’ consistix en una presentació didàctica dirigida a alumnes de primària que realitzen dos esportistes d’alt nivell per a fer un recorregut por distints aspectes del movimient olímpic, així com els seus valors, la seua història, les disciplines esportives que el composen, les institucions que el formen i el seu ressò en la societat.
 
Col.laboració del Projecte FER: FER Play
 
Esta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb la qual la Fundació Trinidad Alfonso va abastar un acord per a traslladar als joves de la Comunitat els valors de l’esforç i la superació. La Conselleria s’encarrega de la selecció de centres dins dels Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport que impartixen Educació Primària.
 
En una segona part, un esportista del Projecte FER  conta la seua experiència esportiva, però sobretot s’encarrega d’apropar una part més pràctica i lúdica als més xicotets. En l’actualitat, el programa ‘Todos Olímpicos-FER Play’ es troba en la seua segona campanya. En la primera va arribar-se a 24 col.legis de la Comunitat Valenciana i las xerrades principals les portaren a terme el propi Javier García, que continua en l’actualitat, i la judoka Ana Carrascosa. En 2015 s’han représ las xerrades i Montse Puche ha pres el testimoni de Carrascosa.