El conjunt nacional de gimnàstica rítmica amb Alejandra Quereda i Elena López aposten amb fermesa pels nous exercicis

El Grand Prix de Thiais va ser el punt d’inici de la nova temporada de gimnàstica rítmica per a Alejandra Quereda i les seues companyes del equip nacional. En eixe escenari es va poder vore per primera vegada els nous exercicis amb els aparells d’este cicle que són: cinc cintes i, al mixt, maces i els anells.
 
En estos muntatges es continua amb els elements que han definit els exercicis durant els últims dos anys, que no són altres que l’alta dificultat técnica i la combinació de diversos exercicis a una alta velocitat.
 
Una aposta arriscada però que al mateix temps els ha permès abastar l’èxit, ja que cal recordar que este conjunt amb la presència de les gimnastes FER, Alejandra Quereda i Elena López, és bicampió del món en maces. Un lloc que no volen abandonar, ja que l’horitzó dels Jocs Olímpics de Rio està cada volta més prop.
 
Per això, com comenta Alejandra Quereda, han de treballar molt dur per a perfeccionar els nous exercicis i així poder competir contra els millors equips del món.
 
“Són dos exercicis molt forts que ens van a permetre lluitar amb els millors equips. Tenim elements prou complicats que estan molt enllaçats i amb molt de ritme. Per això, hem d’entrenar més perquè encara no estan del tot perfeccionats. A l’exercici de cintes hem apostat per una música innovadora de Mónica Naranjo. A banda dels elements originals que té, crec que s’adapta perfectament a la música. I al mixt, en el que es conserva la nostra tradicional música espanyola, tenim elements molt complicats, enllaçats i molt ràpids. Precisament això és que provoca que amb una sola errada puguem tindre’n més, perquè està tot encadenat”.
 
La primera prova de foc la tindràn amb la Copa del Món de Lisboa, que comença hui, després de la possada en escena a Thiais, on va guanyar la plata en la prova de 5 cintes. A Portugal es marquen com a principal objectiu fer els exercicis amb el mínim d’errades possibles i sense caigudes d’aparells, ja que en este moment de la temporada és allò més important.