El cap de setmana més llarg també oferix alegries

Confirmacions, resarciments i reivindicacions. I totes elles, femenines. A pesar de l’escasa activitat existent durant este llarg cap de setmana, el balanç que el mateix està oferint (encara no ha conclòs) per al Projecte FER és molt positiu. Conclusions satisfactòries, per exemple, per a la portera de la selecció espanyola d’handbol femení, Silvia Navarro, qui va participar de la claríssima victòria (14-39) que el combinat nacional va obtindre en Bulgària. Amb dos triomfs en els dos primers enfrontaments (la lligueta es composa de 6 compromisos), les xiques que prepara Jorge Dueñas encaminen la seua classificació per al Campionat d’Europa de desembre de l’any 2016 en Suècia. La següent compareixença de les cèlebres guerreres arribarà amb motiu del moment culminant de 2015: el Campionat del Món, previst del 5 al 20 de desembre en Dinamarca, certamen en el qual es dirimixen els passaports automàtics per als Jocs de Rio i que es perdrà per lesió l’esportista FER Lara González.

Cap de setmana de reparació per a Anna Sanchis. Després d’un any 2015 tan accidentat com sinuós, en el qual s’han alternat les alegries i les decepcions, els èxits i els contratemps físics, la ciclista de Xàtiva vol acomiadar el curs amb un bon record. L’esportista FER es mostrava dissabte molt satisfeta per la huitena plaça obtinguda en la clàssica italiana del Giro dell’Emilia, prestigiosa prova d’un dia que transcorre pels voltants de Bolonia i que enguany va desenrotllar-se enmig d’unes adverses condicicions climatològiques. Amb la seua huitena posició, a 21 segons de la guanyadora, Anna Sanchis es convertia en la millor espanyola de les 6 participants en la carrera italiana i aconseguia uns punts molt valuosos de cara a la seua classificació per als Jocs Olímpics de Rio. Destacada actuació també de la jove Cristina Martínez Bonafé, qui entrava en la vint-i-huitena posició de les 80 competidores. Mentre Cristina ha posat punt i final a 2015, Anna ho farà el proper dissabte en la Crono de les Nacions, a França.

Per la resta, Paula Lissorgues va començar a disputar este passat dissabte en Galícia el Campionat d’Espanya de vela de la classe làser radial, modalitat olímpica. Després de dos jornades, i encara (si el vent ho permet) amb quatre regates per celebrar-se durant este dilluns, la jove regatista alacantina ocupa la primera posició en la categoria sub 17 i la segona plaça en l’absoluta. Per últim, respecte de les lligues per equips, Sheila Guijarro va assaborir la primera victòria del Llevant femení de futbol. Després de quatre derrotes en les quatre primeres jornades, l’equip granota va imposar-se per 4 a 0 a l’Sporting de Huelva. Mentrestant, en el tercer capítol del campionat d’hoquei femení, el Spv Complutense de Madrid, conjunt on juga l’esportista FER Lola Riera, abastava un brillant triomf per 1 gol a 3 en el camp del Club Egara de Terrrassa.