El futbolista polifacètic

José Luis Giera (Orihuela, 28/07/1985) és un dels esportistes més polifacètics del Projecte FER. Invident des què apenes tenia un any de vida, la seua historia personal i esportiva només pot despertar asmoració i fascinació. En el seu cas, no tindria ni sentit ni cabuda eixe comentari tan repetit “d’un periodista esportiu sol ser un esportista, preferentment un futbolista, frustrat”. José Luis és esportista, es futbolista, es paralímpic, però també es periodista titulat. En realitat, l’alacantí representa un exemple de com creixer-se quan la vida te posa a prova amb gestos malèvols i adversos. La seua invidencia no ha suposat cap obstacle per a, a pesar de la seua joventut, presentar una biografia envejable: llicenciat en Periodisme, llicenciat en Ciències Polítiques i esportista d’elit.

Durant els últims mesos, José Luis ha treballat com a cap de premsa de l’Orihuela Club de Fútbol, club que milita en el grup sisé de la Tercera Divisió. “El meu treball ha consistit en redactar una prèvia abans dels partits, una crónica després dels enfrontaments i, excepcionalment, elaborar alguna nota de prensa amb motiu de fitxatges d’estiu o actes promocionals del club”, explica l’esportista FER. Entre la política i el periodismo, no té dubtes: “Me quede amb l’ofici de contar històries. És un treball apassionant”, afegix José Luis.

Al nostre polivalent protagonista, li atrau molt el periodisme esportiu. Però “en realitat m’agrada quasi tot. Fa alguns anys, en les meues primeres practiques en una radio, vaig tindre l’oportunitat de participar en un magazine matinal d’entreteniment. El contingut era molt divers. Vaig estar hores i hores davant del micro locutant de temes molt variats. La felicitat que sentía durant eixos moments de radio en directe era indescriptible.”, recorda amb nostàlgia José Luis Giera. Preguntat per les tres notícies que li agradaría transmetre en un futur no molt llunyà, l’esportista FER apenes dubta: “M’agradaria contar l’ascens de l’Orihuela a Primera Divisió, un nivel d’ocupació laboral del 100% en Espanya i que els científics aconseguixen trobar l’antídot o remei infalibre contra el cáncer i l’alzheimer”.

A més de la seua respectable formació acadèmica, Jose Luis Giera es un esportista d’elit. El seu palmarés amb la selecció de futbol paralímpic es enlluernador. Des de l’any 2009, ha aconseguit el bronze en els Jocs de Londres 2012, un or y dos bronzes en Campionats d’Europa, i una plata i un bronze en Mundials. Per tot açò, a pocs mesos de Rio 2016, la sensació d’enyorança és inevitable. Lamentablement, el passat any no ens vam classificar per als Jocs de Rio en el certamen continental celebrat en Anglaterra. Una pena”, explica un José Luis ple de reptes amb el seu equip, l’ONCE Alacant, amb el combinat nacional i amb sí mateix: “en esta vida, tots hem de superar obstacles. Si no mirem de franquejar-los, mai no sabrem els nostres límits”. Llicó d’un lluitador nato. Paraula del futbolista polifacètic.