Sara Sorribes: “El meu referent és David Ferrer i el meu somni, jugar Roland Garros”

La tennista de la Vall d’Uixó emprén una nova gira amb l’objectiu de jugar en maig el quadre final en la terra batuda de París

Si les coincidències esportives en categories inferiors tingueren una escrupulosa traslació fins l’etapa professional, Sara Sorribes podría estar tranquila. Abans que en 2014 ho aconseguira l’esportista de la Vall d’Uixó, només dos tennistes espanyoles s’havien proclamat campiones d’Europa junior. Ni més ni menys que l’aragonesa Conchita Martínez i la canària Carla Suárez. La primera va ser una de les ilustres de l’esport espanyol en la década dels 90, mentre que la segona s’ha erigit en el gran valor del tenis femení nacional de l’actualitat. Esperançada en que eixa fita que unix a les tres siga un ullet (positiu) del destí i un aval per al futur, Sara Sorribes inicia, de nou, una sèrie de viatges i tornejos per a seguir creixent, per a continuar evolucionant i per a algun dia, ja instal.lada en el cim, poder dir, com Conchita i Carla, “jo també vaig guayar el Campionat d’Europa junior”. Abans de volar cap als Estats Units, en la següent entrevista, la tenista FER desvela que el seu gran referent és David Ferrer i que el seu Grand Slam favorit és Roland Garros.

 Altra vegada amb l’equipatge preparat. De moment, a jugar les prèvies de dos tornejos de la WTA…

Sí, de moment vaig a jugar les prèvies dels tornejos de Charleston, en Estats Units, i de Bogotà, tots dos del circuit de la WTA. Espere poder classificar-me per al quadre final almenys en un dels 2. Després, és possible que també vaja a les prèvies de Marrakech, Madrid i Estrasburg, però encara no ho tinc clar. I en l’horitzó, el meu gran objectiu de maig: Roland Garros.

En 2014, campiona d’Europa junior, mateix èxit que en el seu dia van abastar Conchita Martínez i Carla Suárez. Te sonen, veritat?

Clar que me sonen. Tant de bo poguera repetir les seues grans trajectòries i no només tinguera en comú amb elles el ser campiona europea junior. És un honor compartir este títol amb estes dos grandíssimes jugadores.

Actualment, eres la número 198 del món. En quina posició t’agradaria finalitzar 2015?

No me plantege cap posició en concret. Obviament, quan més amunt, millor. Però no vull obsessionar-me. Sols aspire a millorar el meu tennis competició darrere de competició.

Te veus jugant el quadre final de Roland Garros?

Més que vore’m, ho desitge. És el meu gran objectiu a curt i mig termini. No hi ha altra cosa que me faria més il.lusió que superar la prèvia i entrar en el quadre de Roland Garros. Tan de bo ho aconseguixca, pero ja vorem.

Més que vore’m, ho desitge. És el meu gran objectiu a curt i mig termini. No hi ha altra cosa que me faria més il.lusió que superar la prèvia i entrar en el quadre de Roland Garros. Tan de bo ho aconseguixca, pero ja vorem.

Ara per ara, amb quin aspecte del teu tennis te trobes més satisfeta i en quina faceta has de millorar?

Puc i vull millorar en tots els aspectes. Però si me preguntes per detalls concrets, crec que he millorat molt en la xarxa i que he de seguir treballant especialment en el servici.

Què és el millor i el pitjor de ser tennista professional?

El millor és poder guanyar-te la vida fent allò que t’apassiona. En este sentit, me considere una privilegiada. Allò pitjor, els constants viatges, i les llargues temporades fora de ta casa, familia i amics.

Tria un referent, un mirall, un exemple per a tu.

Sense dubte, David Ferrer. Per tot, per joc, mentalitat, caràcter, forma de ser…

Anem a formar la jugadora perfecta. Associa a una jugadora els següents aspectes: treta, revés, dreta, volea i carácter.

La treta de Serena Williams, el revés de Flavia Pennetta, la dreta de Serena Williams, la volea de Sara Errani i el carácter de Sara Errani

Per últim, quin és el teu Grand Slam favorit?

Roland Garros. Guanyar eixe torneig és el meu gran somni. Deu ser indescriptible.