El pas endavant de Pablo Pérez Suárez

Per molt que la sorra, la superfície en la qual desenvolupa la seua activitat esportiva, siga trencadissa i inconsistent, el pas de Pablo Pérez Suárez (Alacant, 1999) és ferm, estable i segur. El jugador de vòlei platja prepara una nova temporada amb la clara determinació de, com a mínim, repetir el nivell abastat en els dos últims anys. Sobretot, en 2016, el seua millor exercici fins a la data. Com a guanyador i ambiciós que és, Pablo no va quedar del tot satisfet del que va signar durant el passat curs. La doble medalla de bronze en els Nacionals sub 19 i sub 21 van representar brillants èxits. No obstant això, no li van permetre competir en el Campionat d’Europa sub 20, el principal objectiu que s’havia marcat per al passat curs. Amb les il·lusions renovades, l’entusiasme intacte i les ganes revitalitzades, el jove esportista alacantí encara una temporada crida a apuntalar la seua evolució.

Dos són les grans fites que s’ha traçat Pablo Pérez Suárez per a aquest exercici. D’una banda, convertir-se, al costat del seu company, en la millor parella sub 20 en el Campionat d’Espanya de la categoria. Este pas endavant li permetria estar a Rússia el proper mes de juliol, a l’Europeu sub 20. “Este és el meu principal objectiu de l’any. Em prenc la presència o absència en aquest esdeveniment com el millor termòmetre per mesurar la meua progressió. Després perdrem el Campionat d’Europa de l’any passat, no vull enllaçar un segon any sense competir en una gran cita internacional “, apunta l’esportista alacantí.

Pablo Pérez
Pablo Pérez

Pablo Pérez, tot un diamant per polir, va iniciar el seu camí en el vòlei platja amb tan sols 4 anys. “Amb esta edat, un metge em va recomanar que caminara sobre la sorra per corregir i ajustar una certa descoordinació en els desplaçaments. Arran d’estes pràctiques, vaig descobrir que existia una opció de fer esport sobre la sorra: el vòlei platja. Als 6 anys, el vaig experimentar per primera vegada; em va agradar i, 12 anys més tard, no hi ha qui em separ3 d’una disciplina que m’ha donat molt i treu el millor de mi”, apunta el component del Projecte FER.

L’esportista alacantí es mostra enguany més optimista que mai. “En esta ocasió, tinc millors sensacions. Encara que haja estat en tornejos menors, he començat a competir abans que en temporades passades. Potser esta siga l’explicació”, comenta, content, Pablo Pérez. Estudiant de Primer de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, l’alacantí es defineix fort “en la defensa i el servei, però no tant en els bloquejos i els atacs”. Encara jove, tan sols 19 anys, l’esportista alacantí té tota la carrera per davant “per a convertir-me en un gran jugador de vòlei platja. Este és el meu objectiu”, conclou.