El Projecte FER celebra el seu tradicional acte nadalenc i envia el 2020 “A FER PUNYETES”

Ja és una cita clàssica de l’esport valencià. Per quart any consecutiu, la Fundació Trinidad Alfonso ha celebrat este matí en EDEM Marina de Empresas un homenatge a alguns dels components del Projecte FER, programa que impulsa la mateixa Fundació, entitat que presidix Juan Roig, i que concedix suport econòmic i promoció a alguns dels millors esportistes de la Comunitat Valenciana. En total, en esta ocasió han participat 18 atletes en l’esdeveniment, si bé, tal com ha assenyalat Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, este acte de reconeixement “anava a dirigit a tots i cada un dels 142 integrants del FER 2020 per haver simbolitzat un missatge de resistència, de resposta i de rebel·lia davant les adversitats patides durant un any tan complicat”, va comentar Tejedor.

Amb l’eslògan “A FER punyetes, 2020”, la Fundació Trinidad Alfonso i el Projecte FER han mostrat el desig de superar la dolorosa pàgina del 2020, i han transmés un missatge d’esperança que 2021 serà molt millor. “Entrem en any olímpic. Estic convençuda que l’any vinent no tindrà res a veure amb el que, afortunadament, ja conclou. Tots els esportistes, que, en certa manera, sou referents i exemple per a la societat, ens heu donat un exemple de com reinventar-nos i adaptar-nos a les circumstàncies”. A més, va destacar els èxits dels esportistes FER: “Encara que ací en som 18, els 142 que formen el projecte han fet un any excepcional tirant avant situacions molt adverses, tant esportives com personals”.

També va enviar un missatge d’il·lusió de cara als Jocs: “Estic convençuda que hi haurà una gran representació FER i de la Comunitat Valenciana en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio”.

Estic convençuda que hi haurà una gran representació FER i de la Comunitat Valenciana en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio

Entre els 18 esportistes reconeguts i partícips en l’esdeveniment, han estat l’atleta Pablo Torrijos, el boxejador José Quiles i els ciclistes Sebastián Mora i Ricardo Ten (este últim és paralímpic). Els quatre van poder competir a principis de 2020, abans que la pandèmia de la COVID-19 esclatara de ple, i van obtindre resultats brillants en grans esdeveniments nacionals i internacionals. Torrijos, Quiles i Mora ja s’han assegurat el bitllet per a Tòquio. Ten, per la seua part, està virtualment classificat. Altres esportistes presents en l’acte tenen moltes opcions de disputar els Jocs de Tòquio. Són Pablo Herrera (vòlei platja), Julia Figueroa (judo), Eusebio Cáceres (atletisme), Polina Berezina (gimnàstica rítmica), Lidón Muñoz (natació), o José Antonio Marí i Sergio Martos (natació adaptada). També han rebut un merescut homenatge esportistes més jóvens amb un futur prometedor (el triatleta Roberto Sánchez Mantecón, o els atletes Jorge Dávila, Enrique Llopis i Claudia Conte), el jugador de rugbi Darío Porta, membre de Les Abelles, equip que a l’octubre va ascendir a Divisió d’Honor, i Lorena Segura, jugadora del Valencia Basket.

L’acte ha tingut molts més continguts. Per exemple, va comptar amb dos intervencions il·lustres: la d’Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, i la de Paloma del Río, una de les periodistes nacionals més reconegudes i més vinculades al seguiment dels Jocs Olímpics. A més, tots els assistents (els mateixos esportistes, els ReFERents, directius d’algunes federacions esportives valencianes, alguns exponents de FER Entrenadors, representants de clubs valencians i periodistes que cobrien l’esdeveniment) han triat el millor esportista FER de 2020. En esta ocasió, el guanyador ha sigut el nadador paralímpic Sergio Martos.  

Mentrestant, altres dos membres del Projecte FER 2020, Fran Osete, jugador de rugbi, i Gloria Fernández Caballero, practicant de tir olímpic, han exercit de copresentadors i han posat a prova els coneixements esportius de tots els convidats amb nou preguntes. Els tres assistents que més encerts han obtingut han sigut Jordi Gosálvez, periodista d’Onda Cero, en tercer lloc, Moisés Rodríguez, periodista deLas Provincias, en segon lloc i Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, que ha sigut la guanyadora. Els tres han rebut sengles medalles de xocolate (or, plata i bronze) com a premi.

Finalment, la Fundació Trinidad Alfonso ha volgut agrair als mitjans de comunicació valencians el seguiment i la cobertura de totes les iniciatives que ha dut a terme la Fundació en 2020. En este cas, la distinció va correspondre a Moisés Rodríguez, redactor del diari Las Provincias. Per a finalitzar, l’esdeveniment també ha tingut accent solidari. José Vilar, representant de les botigues d’esports Intersport, va entregar xecs canviables en material esportiu a dos entitats benèfiques: Fundació Iniciativa Social en Educació i Família, i la Fundació Asindown.