El Projecte FER disfruta d’un cap de setmana memorable

De Pablo Torrijos a les halteres d’Alzira. Dels nadadors adaptats a la jove atleta Ana Garijo. El Projecte FER ha tornat a gaudir d’un cap de setmana pròdig en emocions i alegries I com sempre, i eixa es la seua grandesa, des de la diversitat de disciplines que el distingix.

La llista d’èxits resulta novament ampla i extensa. Pero sense dubte, el triomf més sonor, per la seua dimensió, per la seua lluentor i pel seu carácter mediàtic, ha sigut l’aconseguit per Pablo Torrijos, flamant subcampió d’Europa en triple salt. El castellonenc va respondre a Praga a les expectatives que el catalogaven com a ferm aspirant al podi i, amb una personalitat a l’abast només d’uns pocs privilegiats, va abastar una plata continental que impulsa el Projecte FER al cim internacional. A més, en altra demostració d’incontenible progressió, Torrijos va superar de nou els 17m i va establir un nou record d’Espanya amb el salt de 17,04m. L’atleta del Platges de Castelló ha aterrat en l’elit. I ho ha fet per a quedar-se una llarga temporada.

De la consagració de Pablo Torrijos a l’allau de medalles aportades pels nadadors adaptats valencians. Ni més ni menys que 21 metalls reclutaven este cap de semana els infalibles Ricardo Ten, David Levecq i José Antonio Marí en el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques de natació adaptada celebrat en Madrid.

Ricardo Ten va penjar-se 7 medalles, de les quals 4 van ser ors individuals (100m i  200m braça SB4, 50m i 100m esquena S5, amb record d’Espanya inclós en esta última prova). David Levecq també va acumular 7 podis, i 5 d’ells van ser en l’esglaó més alt, el de campió (ors individuals en 50m, 100m i 200m papallona, i 50m i 100m lliures categoria S10). Mateix balanç per a José Antonio Marí: 7 medalles en total, de les quals 5 van arribar en actuacions individuals i el van coronar com a campió d’Espanya (50m i 100m papallona, 50m i 100m lliures, i 200m estils categoria S9). Per algun motiu, són els tres tenors.

A més, el Campionat d’Espanya d’atletisme junior celebrat en el Velòdrom Lus Puig va concedir tres nous metalls al Projecte FER, dos ors i una plata. Van proclamar-se campions nacionals juniors Adrian Sobrino i Ana Garijo. El primer va guanyar el concurs de salt d’alçada, competició en la qual va obtindre la quarta posició l’any passat. La segona va imposar-se en triple salt femení, a pesar de patir un esquinç fa poques setmanes. Ana debuta de forma extraordinària en categoria junior. Per la seua banda, el castellonenc Alejandro Kedar, que també s’estrena enguany en etapa junior, va ser segon en triple salt masculí.

El judo i l’halterofilia també s’afegiren a la festa. En el Campionat Nacional junior de judo disputat en Madrid, Marta Ortiz va adjudicar-se una fantàstica medalla de bronze en la seua categoria, la de menys de 63 kg. En este mateix certamen, la jove Rosa Ferrer va acabar cinquena en la seua divisió, la de menys de 44 kg. A més, les halteres d’Alzira Estefanía Juan i Alba Sánchez van aconseguir els seus objectius durant el control organitzat per la Federació Espanyola. Estefanía va clasificar-se per al Campionat d’Europa absolut previst en abril en Geòrgia, mentre que la prometedora Alba Sánchez va abastar el billet per al Campionat Mundial sub 17, que se celebrarà en Perú també en abril.