El Projecte FER li dona “Una volta a la discapacitat” amb una contrarellotge virtual

La Fundació Trinidad Alfonso ha secundat, un any més, la celebració del Dia Mundial de la Discapacitat. A través del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), l’entitat que presidix Juan Roig ha mostrat suport, sensibilitat i compromís amb l’esport adaptat, i ha reivindicat, de nou, l’equiparació entre els esportistes convencionals i paralímpics, un dels principals segells d’identitat del Projecte FER.

En esta ocasió, el Projecte FER i la plataforma de ciclisme online Bkool han unit forces i han organitzat una contrarellotge virtual, per la ciutat de València, el protagonista de la qual ha sigut el llorejat Ricardo Ten, campió del món de ciclisme paralímpic en ruta i en pista. L’esportista FER ha cobert un recorregut de 25 quilòmetres per la capital del Túria. Ten no ha estat només en este desafiament tan original, denominat “Una volta a la discapacitat”. Altres cares conegudes de l’esport valencià, com l’expilot Roberto Merhi, els exciclistes Ángel Caseroi Paco Benítez, l’exfutbolista del Valencia CF, Paco Camarasa i diversos esportistes del Projecte FER (Maurice Eckhard, Héctor Catalá, Noelia Juan o Eva Coronado) s’han unit a esta iniciativa.

Ricardo Ten va comentar que esta acció “és una manera de donar visibilitat a la discapacitat i a este dia tan important. Ha sigut un orgull poder formar part d’este esdeveniment, en el qual hem practicat el meu esport de manera virtual en una plataforma com Bkool. M’ha fet molta il·lusió competir amb altres grans exponents de l’esport valencià com Ángel Casero o Roberto Merhi”, va apuntar.

El mateix Ten va valorar la importància d’este 3 de desembre: “És fonamental fer veure a tota la gent que el fet de tindre una discapacitat no és un impediment per a practicar qualsevol tipus d’esport. Amb la iniciativa que hui hem desenvolupat volem animar les persones que patixen alguna discapacitat perquè practiquen activitat física. L’esport és una magnífica eina per a socialitzar i cuidar-se”.

D’altra banda, va destacar la funció que exercixen la Fundació Trinidad Alfonso i el Projecte FER. “Estan bolcats en el suport a l’esport, a nosaltres sempre ens ajuden. I és d’afalagar que no diferencien entre olímpics i paralímpics, un tracte d’igualtat que és importantíssim per a nosaltres. Els esportistes valencians som uns privilegiats per poder comptar amb la seua ajuda econòmica, social i personal”, expressa Ten.

Esta contrarellotge virtual, que pretenia continuar trencant barreres, ha estat oberta a tot el públic i a qualsevol usuari interessat a participar. Només feia falta una bicicleta, un corró i valentia per a mesurar-se al gran campió Ricardo Ten, una de les grans esperances de medalla de la delegació espanyola de cara als Jocs Paralímpics del pròxim estiu. “Tot apunta que sí que hi haurà Jocs. Tot i que es mantenen unes certes incògnites, jo ja estic conscienciat que es disputaran. Fins a juny de 2021, no es tancarà el grup de la selecció espanyola que competirà al Japó. Personalment, em veig amb opcions de ser un dels integrants de l’equip nacional. I una vegada a Tòquio, a somiar amb les medalles. Sobretot, com sempre comente, en les proves de pista. Pujar al podi seria la millor manera de correspondre a l’inestimable suport que ens concedixen la Fundació i el Projecte FER, i a l’afecte que em transmeten tantes i tantes persones anònimes”, va comentar, per a concloure, Ricardo Ten.