El Projecte FER obri la convocatòria de sol·licituds per al 2015

El Proyecto FER, impulsado por Juan Roig a través de la Fundación Trinidad Alfonso, tiene como objetivo apoyar a deportistas de la Comunitat Valenciana reconociendo su esfuerzo constante.

La Fundació Trinidad Alfonso, confirmant la seua aposta pel suport i el reconeixement dels esportistes valencians, ha obert hui la sol·licitud d’inscripcions per a la tercera edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes). L’objectiu, igual que en les dos edicions anteriors, és reconéixer i recompensar l’esforç en l’esport i, més concretament, l’esforç dedicat pels esportistes vinculats amb la Comunitat Valenciana.
 
Impulsat per Juan Roig, el Projecte FER es va posar en marxa l’any 2013, quan es van incorporar un total de 17 esportistes i tres clubs valencians. Un any després, esta xifra es va elevar fins als 74, i per a l’edició 2015 que arranca hui l’objectiu és acostar-se a la centena d’esportistes, per la qual cosa obri les seues portes a tots aquells esportistes que l’any 2014 hagen aconseguit un rendiment important, segons el que està estipulat en les bases de la convocatòria.
 
Les ajudes estan dirigides al foment i el suport d’aquelles modalitats esportives que formen part del programa oficial dels Jocs Olímpics o Paralímpics de Rio de Janeiro 2016. Els esportistes, igual que l’any passat, seran seleccionats per una Comissió Tècnica Avaluadora, els integrants de la qual es donaran a conéixer el mes de desembre de 2014.
 
Una de les novetats en esta edició és l’augment de la quantia econòmica que percebran els esportistes, a causa de la proximitat dels pròxims Joc Olímpics, la major necessitat de dedicació a la pràctica esportiva i l’augment en el nombre d’esportistes que es beneficiaran d’estes ajudes. En total es destinaran 800.000 euros.
 
Per nivells, que continuaran sent els mateixos, les quantitats es distribuiran de la manera següent: els esportistes del grup ‘Elit’, en el qual es troben aquells esportistes que hagen obtingut importants èxits internacionals l’any 2014, percebran 15.000 euros. Per als englobats en la denominació ‘En potència’, aquells que estan a punt de fer el salt a l’elit, la quantitat és de 7.500 euros; finalment, per a la categoria ‘Viver’, que aglutina els qui han començat a despuntar en categories inferiors, es destinaran 1.200 euros per esportista, fins a un total de 50 seleccionats.
 
El Projecte FER té una clara vocació valenciana, però no es deixa fora aquells que han nascut fora de la Comunitat Valenciana però han crescut esportivament en la Comunitat.
 
Aquells esportistes que vulguen entrar a formar part del Projecte FER 2015 tenen des de hui fins al 15 de desembre per a presentar la sol·licitud, que poden trobar en la pàgina web www.proyectofer.es, en l’apartat Convocatòria.
 
La Fundació Trinidad Alfonso, amb l’esport
 
La Fundació Trinidad Alfonso és una entitat sense ànim de lucre que se sustenta amb les aportacions de capital privat del seu president i únic mecenes, Juan Roig. La Fundació té com a objecte la universalització, el desenvolupament i la prescripció de l’esforç a través de la pràctica esportiva. A més del Projecte FER, la Fundació Trinidad Alfonso és el col·laborador principal de la Marató i de la Mitja Marató de València. També col·labora en aquelles carreres que són un viver de corredors populars, com els circuits de la ciutat de València o de la Diputació. En la seua vocació d’estar present a través de projectes en tota la Comunitat Valenciana, col·labora també en la Mitja Marató de Santa Pola i en la Marató de Castelló.
 
A més, en la línia de foment de la Cultura de l’Esforç i de l’esport base, va posar en marxa l’acció “L’esforç compta i descompta” per a ajudar les famílies dels xiquets i jóvens de la Comunitat Valenciana que juguen a bàsquet en la compra de material esportiu.