Quatre anys esperant este moment

Els Jocs Olímpics de Rio 2016 afronten la seua recta definitiva, però encara tenen reservades moltes emocions. Tot i que el calendari de competicions es va fent xicotet, i que el vertigen de fa unes jornades ja és record i nostàlgia, encara hi ha cites rellevants destinades a proporcionar grans alegries a l’esport espanyol i, en concret, al Projecte FER. De la delegació FER desplaçada al Brasil, ja han competit 15 representants. Només falten dos per entrar en escena. El destí ha volgut deixar per al final una clara i ferma opció de medalla: el concurs d’Alejandra Quereda i Elena López, la quota valenciana en l’equip nacional de gimnàstica rítmica.

En les travesses prèvies als Jocs de Rio, la gimnàstica rítmica era assenyalada per quasi tots els analistes com una sòlida esperança de podi per a la delegació espanyola. Àvids i necessitats d’èxits després d’una collita inferior a la prevista, els representants de l’esport patri multipliquen, més encara, la seua confiança i il·lusió en les cinc mestres de les cintes, els cèrcols i les maces. Les protagonistes són les primeres interessades. Primer, pel seu propi orgull i ambició; segon, per saldar el compte pendent de Londres 2012, on es van quedar a les portes del bronze.

previa gimnasia

Un total de 12 països participen dissabte a la fase de classificació. La jornada es desenrotllarà entre les 3 i les 7 de la vesprada, hora espanyola. Cada un dels dotze conjunts executarà dos exercicis. En primer lloc, el de cinc cintes; posteriorment, el mixt. Els 8 equips que reben una major puntuació accediran a la gran final, prevista per al diumenge des de les 4 fins a les 8 de la vesprada.

Entre els experts, hi ha absoluta unanimitat a l’hora d’assenyalar els favorits. Hi ha 6 aspirants per a les 3 places de podi : Bulgària, Rússia, Israel, Itàlia, Bielorússia i Espanya. Les FER Alejandra Quereda i Elena López han contribuït al fet que l’etapa preolímpica el 2016 haja resultat de somni. 14 podis entre el Campionat d’Europa i les diferents Copes del Món disputades. No obstant això, res seria comparable a un metall olímpic a Rio.