El Projecte FER circula sobre rodes

Sobre rodes. El ciclisme ha sigut l’oritge dels principals èxits FER durant el cap de setmana. Un bon exempe es la victòria aconseguida per Maurice Eckhard en la Copa d’Europa de ciclisme paralímpic disputada en Brescia, Itàlia. Maurice ja havia advertit del seu excel.lent momento de forma amb la segona plaça en l’anterior Copa d’Europa, la celebrada una setmana abans en Verona. Eckard feia ple de triomfs: divendres en la prova en línia, diumenge en la crono individual. Tota una exhibició de múscul. Següent cita, el Campionat d’Espanya en ruta, fixat per al cap de setmana del 16 i 17 de maig en Ciudad Real.

Encara en clau ciclista, la segona etapa de la Volta a Burgos (del 1 al 3) es convertia en altra cita de la Copa d’Espanya de ciclisme en línea per a fèmines. En la categoria junior, el millor resultat va ser per a Sandra Alonso amb una excel.lent segona posició. En esta mateixa divisió, Isabel Ferreres va ser catorzena, mentre que Empar Félix va abandonar a causa d’una caiguda. Mentrestant, en el còmput global dels 3 dies de la ronda burgalesa, Cristina Martínez Bonafé abastava magnífics registres: segona plaça en la divisió sub 23 i cinquena posición en la classificació global, incloses les ciclistes elit.

Este primer cap de setmana de maig també ha resultat especial per a Manu Bargues. L’esgrimista valencià va abastar el tauler final de la Copa del Món de París, un event d’un selecte nivell esportiu. El tirador FER era un dels 317 competidors que prenien part en la ronda preliminar de divendres. Va protagonitzar una actuació de somni i va convertir-se en un dels 48 triats (dels quals només 5 eren com Bargues, de categoria junior) que accedien a la fase final, composada per 64 esgrimistes. Ja en el tauler final, va caure en el primer assalt. No obstant, la seua satisfacció era lógica i estava justificada. Havia donat un gegantí salt de qualitat en la seua trajectòria.

La joventut FER, al poder

marina

L’espenta dels esportistes més joves constituix un dels grans valors del Projecte FER. Ahir, dos fémines que encara no han complit els 16 anys d’edat signaven sengles èxits. D’auna banda, Marina Ñíguez, una de les novetats de 2015, es proclamava campiona d’Espanya de tennis de taula en edat escolar (equivalent a cadet), competició celebrada en Albacete. El canvi de divisió (el passat any era infantil) no li ha arravatat ni consistència ni expectatives. D’altra, la també alacantina Paula Lissorgues es penjava la medalla d’or en la Copa d’Espanya juvenil de la clase làser 4.7 desenrotllada en Galícia. També en vela, l’esportista paralímpic Rafa Andarias quedava tercer en la categoria 2.4mR de la Copa d’Espanya disputada en Mallorca.

A més, un total de quatre representants FER varen prendre part ahir en la reunió d’atletisme paralímpic que va tindre lloc este diumenge en la localitat basca de Basauri. Les millors prestacions van correspondre a l’alacantí Iván José Cano, guanyador global de la llargada (no sols de la seua categoria F13), amb un salt de 6,76m. En esta mateixa prova, Pablo Cantero botava 5.34m (segon de la clase F11). Per la seua banda, l’incombustible David Casinos s’adjudicava el llançament de disc amb una marca de 36,89m. Per últim, fins a 6 nadadors FER han competit durant el cap de setmana en la Copa d’Espanya de clubs, certamen que s’ha celebrat en Gijón. El millor resultat ha sigut per a Natalia Peña (subcampiona amb el Canoe en la divisió d’honor) i Pedro Terrés, que ha aconseguit la salvació en la Primera Divisió amb el Castalia de Castelló.