El Projecte FER, partícep d’un doblet històric de l’atletisme valencià

Diumenge 31 de maig de 2015. Una data que passarà a la posteritat de l’esport valencià. Per primera vegada en la història, dos clubs de la Comunitat Valenciana (el Platges de Castelló en categoria masculina, el Valencia Terra i Mar en femenina) van proclamar-se campions d’Europa de clubs de forma simultània. L’efemèride va escenificar-se en Mersin, Turquia. I el Projecte FER va aportar la seua contribució per a la consecució de tal fita. Pablo Torrijos va ser quart en la prova de triple salt, mentre que Maria del Mar Jover va concloure en la tercera posició en salt de llargada. A més, Daniel Mazón i Fátima Diame van participar en les modalitats de relleus. Per al Platges es el cinqué podi consecutiu, pero mai abans havia pujat a l’esglaó més alt. Per la seua banda, el Terra i Mar revalida el títol continental abastat el passat any a Portugal.

De l’atletisme a la vela. Sense podi, “però amb molt bones sensacions”. Així de satisfet es mostraba Iván Pastor després de concloure en la setena posición la Copa d’Europa de vela (modalitat RS:X) celebrada durant els últims dies en Medembilk, Holanda. “En la medal race de l’última jornada, vaig lluitar fins el final amb un rival israelià per a abastar la sisena plaça, però el fort vent regnant va impedir-me les maniobres definitives”, assenyala el regatista FER, qui s’ha pres esta prova en aigües holandeses com un “assaig general” de cara a la gran cita de la primera meitat de l’any: el Campionat d’Europa, previst en Sicília a finals d’este mes de juny.

També en vela, però en este cas paralímpica, Rafa Andarias finalitzava nové la prova del circuit europeu Eurosaf disputada també a Holanda. El regatista de Xábia millora el catorzé lloc abastat en esta mateixa competició durant l’any 2014. L’esportista alacantí, que durant este curs ja ha abastat fins a quatre podis en diferents certàmens, ja centrarà la seua atenció en preparar el Campionat d’Espanya de 2.4mR que tindrà lloc a Baiona, junt a Vigo, del 19 al 21 de juny.

A més, dos jóvens atletes del Projecte FER, Alejandro Kedar i Luis Salort, han aconseguit les mínimes per a competir este estiu en els grans campionats internacionals en les seues respectives categories. Alejandro abastava el billet per a participar en el triple salt de l’Europeu junior previst en Suècia, mentre que en Leganés Luis es classificava per a la prova dels 110m tanques del Mundial juvenil, que se celebrarà en Cali, Colòmbia. Per últim, en una nova Sèrie Mundial de Triatló, la disputada en Londres, Jesús Gomar completava una meritòria actuació i concloïa en la posición número 39 en una prova masculina d’un altíssim nivell esportiu, mentre que Tamara Gómez finalitzava en la plaça número 41 en la categoria femenina.