El Projecte FER, present en moltes lligues nacionals

Avança el mes de setembre i tots els esports col.lectius comencen a activar les seues lligues nacionals. El Projecte FER no és alié a les conegudes com competicions de la regularitat. Fins a 6 esportistes FER han iniciat ja, o ho faran en les pròximes setmanes, els seues respectius campionats domèstics. En el primer cas, es troben les jugadores d’handbol Silvia Navarro i Lara González. Fins que en desembre disputen amb la selecció espanyola el Campionat del Món en Dinamarca, cita clau de cara a la classificació per als Jocs de Rio, les dos esportistes ja estan en plena activitat amb els seues respectius equips.

Silvia Navarro complix el seu segon any en el Rocasa de Gran Canaria. En la passada temporada, la 14-15, l’equip insular va obtindre el subcampionat lliguer per darrere del Bera Bera de San Sebastià, l’autèntic dominador de l’handbol femení espanyol en els últims exercicis. La veterana portera valenciana, en el palmarés de la qual figuren 5 títols de lliga, considera que enguany “les grans favorites continuen sent les basques, pero nosaltres som competitives i en la Copa de la Reina de la temporada passada ja vam demostrar que podem superar-les”, comenta Silvia Navarro, que va abastar la seua última lliga en 2011 amb el desaparegut Itxaco navarrés.

Per la seua banda, la també jugadora d’handbol Lara González continua amb les seues experiències internacionals. L’alacantina ha abandonat França i ha aterrat en la lliga hongaresa; en concret, en el Siokof. Lara afronta esta nova etapa amb molt d’entusiasme: “m’atrau moltíssim esta nova aventura. L’handbol femení en Hongria és quasi una religió, la gent ho viu amb molta passió. És habitual que els pavellons s’ompliguen i congreguen més de 5.000 persones. I esta expectació, per a mi, representa una gran motivació”, comenta l’esportista FER, que intentarà contribuir a que el seu equip destrone el potentíssim Gyor, campió de la Copa d’Europa en els anys 2013 i 2014.

Futbol, bàsquet, hoquei i rugbi

2

També està en marxa la Primera Divisió de funtol femení, competició formada por 16 setze combinats. Entre ells, el Llevant, conjunt en el qual s’integra Sheila Guijarro. La jugadora de La Pobla de Farnals cumplix la seua quarta temporada en l’equip senior del club blaugrana. Sheila, que exercix de davantera, somnia amb ajudar “a que el Llevant torne a aconseguir títols, com la Copa de la Reina de 2007 i la lliga de 2008”. A nivel individual, la futbolista FER espera reivindicar-se “per a disputar d’ací a un any el Mundial sub 20 amb la selecció espanyola”.

Prou més lluny es troba Irene Garí. L’esportista d’Oliva complix el seu quart any en els Estats Units, on compagina els seus estudis d’International Business amb el bàsquet. Després de tres temporades en l’Universitat de Texas, Irene s’ha traslladat enguany de la Costa Oest a la Est. De l’Universitat de Texas a la de Georgia. “He donat un salt de qualitat. L’equip de Georgia Tech és un dels que competix en la millor conferència universitària”, comenta lrene, que afronta el seu últim any en el continent americà. La competició arranca en novembre. Altra lliga nacional amb representació FER és la d’hoquei femení. La jugadora Lola Riera seguirà enguany en les files del Spv Complutense de Madrid. L’objectiu, quedar entre els quatre primers de la fase regular per a jugar les sèries pel títol. Per últim, en rugbi, Joan Calatayud, que prepara actualmente l’Europeu sub 19 amb la selecció espanyola, torna a terres valencianes per a jugar en Les Abelles, equip de la segona divisió i que enguany aspira a l’ascens a la màxima categoria. La seua lliga arranca el 20 de setembre.